ΚοινωνίαΑρχείο

Είχαν πάρει όλα τα μέτρα προστασίας σε Ναύπλιο και Κρανίδι για τα δύο κρούσματα Σομαλών

Αγωνιούν στην Ερμιονίδα εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν οι 470 πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στο Πορτοχέλι. 

Ήδη επιβεβαιώθηκε και δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού προερχόμενο από τη δομή φιλοξενίας, το οποίο όπως και το πρώτο κρούσμα, είχε μεταβεί στο νοσοκομείο Ναυπλίου για άλλο λόγο.

Η 28χρονη Σομαλή η οποία είναι 6 μηνών έγκυος είχε περάσει αρχικά από το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, στη συνέχεια μετέβη στο Νοσοκομείο Ναυπλίου και μετά επέστρεψε στο ξενοδοχείο. Στην πορεία ωστόσο διαπιστώθηκε ότι είναι «θετική ασυμπτωματική». 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για μια 28χρονη έγκυο από τη Σομαλία, που έπασχε και από πολύποδα. Λόγω αιμορραγίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε πως είναι θετική στον κορωνοϊό.

Από το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και από το Νοσοκομείο Ναυπλίου ελήφθησαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, παρά το γεγονός ότι είχε προσέλθει αρχικά στις νοσηλευτικές δομές για άλλο λόγο και χωρίς συμπτώματα της νόσου.

Το ίδιο συνέβη και με τον 19χρονο Σομαλό, ο οποίος μπήκε στο Νοσοκομείο Ναυπλίου χωρίς συμπτώματα κορωνοϊού, με καρδιολογικό πρόβλημα, από την Κυριακή του Πάσχα. Από τη νοσηλευτική μονάδα πάρθηκαν όλα εκείνα τα προστατευτικά μέτρα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Συνεπώς δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους των δύο πόλεων, και ειδικά για όσους νοσηλεύονται ή προστρέχουν για λόγους υγείας σε Ναύπλιο και Κρανίδι για θέματα υγείας.

Την Δευτέρα του Πάσχα μεγάλο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε στη δομή προσφύγων, όπου εδώ και μέρες η κατάσταση είναι εκρηκτική και η ανησυχία μεγάλη, λόγω του πλήθους των προσφύγων που διαμένουν εκεί. Ελήφθησαν δείγματα από όλους όσους διαμένουν εκεί και αναμένονται τα αποτελέσματα, τα οποία θα κρίνουν και τα περαιτέρω μέτρα που θα ληφθούν.