ΠολιτικήΑρχείο

Γκιόλας: Η Κυβέρνηση δεν έδρασε έγκαιρα στη δομή της Ερμιονίδας (Ηχητικό)

Η Κυβέρνηση καθυστέρησε να παρέμβει για πρόληψη του κορωνοϊού στη δομή υποδοχής μεταναστών στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας». Αυτό είπε, μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη «Στο Κόκκινο».

Όπως ανέφερε:

«Δύο φορές απευθύνθηκε εγγράφως ο δήμαρχος Ερμιονίδας από τις αρχές Απριλίου στις αρμόδιες αρχές,για κίνδυνο μετάδοσης του Covid-19 στη δομή φιλοξενίας στο Πορτοχέλι αλλά δεν πήρε καμία απάντηση. Συνεπώς η κυβέρνηση δεν έδρασε έγκαιρα.

Το πρωτόκολλο δηλαδή ο τρόπος που αναλαμβάνει δράση η Πολιτική Προστασία, γίνεται κατά την ερμηνεία των ίδιων, αφού διαπιστωθεί κρούσμα και όχι προληπτικά. Αυτό ειδικά σε δομές φιλοξενίας, φυλακές, κλειστά κέντρα, γηροκομεία κλπ, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Κινδυνεύουμε  να θρηνήσουμε ζωές, με την πρόφαση ότι το κόστος για κάθε τεστ,των περίπου 65 ευρώ κρίνεται από την Κυβέρνηση ως «υπερβολικό».

Δεν κοιτάμε πίσω όμως αυτή την κρίσιμη στιγμή. Στηρίζουμε κάθε θετικό μέτρο από αυτά που πάρθηκαν στον Δήμο Ερμιονίδας.

Εκφράζουμε έντονες διαφωνίες και επιφυλάξεις για τον τομέα της πρόληψης. Κρίνουμε σωστό να υπάρξει πιο επιθετική τακτική στην εξιχνίαση κρουσμάτων. Διαφορετικά, είναι σαν να μένουμε ευχαριστημένοι κρύβοντας τον πραγματικό αριθμό τους.

Αισιόδοξο μήνυμα από την ταύτιση απόψεων όλων των φορέων που συμμετείχαν στην σύσκεψη, για καταδίκη κάθε φαινόμενου ρατσιστικής συμπεριφοράς και ξενοφοβίας».

Η συνέντευξη Γκιόλα: