ΚοινωνίαΑρχείο

Ο κορωνοϊός… βγήκε παγανιά στη λαϊκή του Ναυπλίου;

Μπάτε σκύλοι αλέστε έχει καταντήσει η λαϊκή αγορά του Ναυπλίου, αν ισχύουν οι καταγγελίες ότι σήμερα βρίσκονταν εκεί δύο πωλητές και παραγωγοί από την περιοχή της Ερμιονίδας η οποία από χθες έχει τεθεί σε καραντίνα.

Τις πληροφορίες δεν διαψεύδει ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ο οποίος με αφορμή αυτή την δραστηριότητα σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που παρουσιάσθηκε στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Πορτοχέλι προχώρησε στη παρακάτω δήλωση: 

«Να τηρηθούν με αυστηρότητα όλοι οι περιορισμοί οι οποίοι αποφασίστηκαν στη σύσκεψη που έγινε χθες στο Κρανίδι. Θεωρούμε αδιανόητο να επιτρέπεται η μετακίνηση πωλητών, προμηθευτών και άλλων επαγγελματιών ανάμεσα σε δήμους όταν έχουν τεθεί τόσο αυστηροί περιορισμοί κυκλοφορίας. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.»

Βέβαια δεν γίνεται λόγος για πιθανές ευθύνες της αστυνομίας που επέτρεψε σε αυτούς τους ανθρώπους να μεταβούν στο Ναύπλιο από περιοχή που υποτίθεται πως είναι αποκλεισμένη. Ούτε αν υπάρχουν ευθύνες των διοργανωτών της λαϊκής και του αρμόδιου από πλευράς του Δήμου, που τους επέτρεψαν να λάβουν μέρος στο παζάρι ενώ κανονικά δεν θα έπρεπε, καθώς υπάρχει σχετική απαγόρευση.

Ας ελπίσουμε οι συνέπειες να μην είναι ολέθριες για τον πληθυσμό του Ναυπλίου, λόγω της ανευθυνότητας κάποιων…