ΚοινωνίαΑρχείο

Υγειονομικό έλεγχο των αλλοδαπών σε όλο τον αργολικό κάμπο ζητά ο Δ. Κωστούρος

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και την 6η Υ.Π.Ε., πιθανολογεί ότι μπορεί να προκύψει πρόβλημα από τους αλλοδαπούς εργάτες γης που απασχολούνται στον Δήμο Ναυπλιέων στη περιοχή των Ιρίων αλλά και γενικότερα στον Αργολικό κάμπο.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Δήμαρχος Ναυπλιέων αναφέρει:

«Στο Δήμο Ναυπλιέων στην περιοχή των Ιρίων αλλά και γενικότερα στον Αργολικό κάμπο, διαμένουν  μεγάλος αριθμός αλλοδαπών εργατών γης σε δύσκολες υγειονομικές συνθήκες κατά ομάδες σε διαφόρων τύπων οικήματα. Όπως είναι λογικό και αναμενόμενο, οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και γενικότερα του Δήμου Ναυπλιέων βρίσκονται σε σύγχυση και ανησυχία αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί, κάτι που όλοι απεύχονται, να εκραγεί μια παρόμοια υγειονομική βόμβα που θα έχει όπως καταλαβαίνετε απρόβλεπτες επιπτώσεις.

Σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες όπως η υγειονομική εξέταση τους για τον νέο Κορωνοϊό για να εξαλειφθεί η πιθανότητα μετάδοσης του Ιού αλλά και προς εφησυχασμό των κατοίκων» (sik).