ΚοινωνίαΑρχείο

Αυτή είναι η δημοσίευση γιατρού που εξόργισε τον δήμαρχο Ερμιονίδας

Σχετικά με απαράδεκτα δημοσιεύματα ιατρών εκτός Ερμιονίδας που έπεσαν στην αντίληψη μου από συνδημότες μου, το μόνο που θέλω να τονίσω είναι ότι θα ζητήσω άμεσα από τον πρόεδρο του ιατρικού τους συλλόγου την πειθαρχική αξιολόγησή τους και κατά πόσο ανταποκρίνονται αυτά στον όρκο του Ιπποκράτη που έχουν δώσει.

Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος σχολιάζει την ανάρτηση γιατρού με ένα κείμενο που ενόχλησε έντονα τους Ερμιονιδείς δεχόμενο επικριτικά σχόλια, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να κατέβει από το κοινωνικό δίκτυο στο οποίο είχε αναρτηθεί.

Είχε προηγηθεί το εξαιρετικά επείγον έγγραφο των γιατρών του Κ.Υ. Κρανιδίου με την οποία έθεταν υπόψη το θέμα της άρνησης εκτέλεσης εφημεριών από τους γιατρούς των Σπετσών στο Κρανίδι. Για το θέμα έκανε αναφορά στη βουλή ο Γιάννης Ανδριανός ζητώντας από τον Βασίλη Κικίλια να βρει λύση. 

Όμως είχαν προηγηθεί δύο συνάδελφοί του βουλευτές από την εκλογική περιφέρεια του Πειραιά, οι οποίοι αξίωσαν από το υπουργείο Υγείας να εξαιρέσει τους γιατρούς των Σπετσών από το εφημεριακό πρόγραμμα του Κ.Υ. Κρανιδίου και το πέτυχαν, καθώς επιβλήθηκε σχετική εξαίρεση, με αποτέλεσμα να την… πληρώσουν δύο σύναδελφοί τους γιατροί από το Κ.Υ. Λυγουριού οι οποίοι μετακινήθηκαν στο Κρανίδι ξεγυμνώνοντας την υγειονομική περίθαλψη του Δήμου Επιδαύρου. Η πρώτη συζήτηση για το θέμα στη βουλή έγινε σήμερα από τον Ανδρέα Πουλά που έθεσε το θέμα στον υφυπουργό υγείας κ. Κοντοζαμάνη.

Αυτή είναι η επίμαχη ανάρτηση που εξόργισε τον δήμαρχο Ερμιονίδας:

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑΤΡΟΥ