ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Οικονομικές ενισχύσεις και συσσίτια για τις ευπαθείς ομάδες, δωρεάν αυτοκίνητο για τις κοινωνικές υπηρεσίες στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Σημαντική υποστήριξη στο έργο του για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πρόσφατης πανδημίας βρίσκει ο δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, γεγονός, που όπως αναφέρει ο δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος, τους γεμίζει με ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον. Ο δήμαρχος αναφερόμενος στις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα σημειώνει: 

«Μετά από σύσκεψη με την παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Παναγιώτη Νίκα και του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ.Αναστάσιου Γκιολή συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν σημαντικά μέτρα στήριξης στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας τα οποία αφορούν τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Η Περιφέρεια προχώρησε ήδη στην πίστωση 30.620 ευρώ με χρηματικά ποσά αντί διανομής τροφίμων (ανάλογα με τον αριθμό των μελών κάθε οικογένειας), των προπληρωμένων καρτών κοινωνικής αλληλεγγύης 314 δικαιούχων οικογενειών του Δήμου μας.

Επίσης η Περιφέρεια επιχορήγησε μετά από αίτημα μας με το ποσό των 10.000 ευρώ τον Δήμο μας για την ενίσχυση της παροχής συσσιτίων προς τους πολίτες οι οποίοι έχουν απόλυτη ανάγκη την υπηρεσία αυτή.

Αλλά και η συχνή επικοινωνία και ειλικρινής συνεργασία τόσο με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ.Δημήτρη Παπαστεργίου, όσο και με τον γενικό γραμματέα κ.Δημήτρη Καφαντάρη έχει σαν αποτέλεσμα μεταξύ άλλων την παροχή στον Δήμο μας με πόρους της ΚΕΔΕ σημαντικού αριθμού μέσων προστασίας( μάσκες και γάντια), που τόσο ανάγκη έχουν οι υπηρεσίες μας.

Τέλος παραλάβαμε ένα επιβατικό όχημα από την εταιρία AutoHellas ΑΤΕΕ-Hertz την οποία και ευχαριστούμε δημόσια για την προσφορά της, μετά από ενέργειες τις Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας(ΚΕΔΕ). Το όχημα μας παραχωρήθηκε για το χρονικό διάστημα αντιμετώπισης της πανδημίας, ώστε να υποστηρίξει τις ανάγκες των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου μας στην καθημερινή προσπάθεια εξυπηρέτησης των ευπαθών ομάδων της περιοχής μας.

Ευχαριστούμε τόσο την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο και την ΚΕΔΕ οι οποίες με την έμπρακτη βοήθεια τους αποδεικνύουν τον σημαντικό ρόλο τον οποίο επιτελεί η αυτοδιοίκηση σε αυτή την κρίσιμη για την χώρα μας περίοδο, αναλαμβάνοντας πολλές φορές με επιτυχία ευθύνες και πρωτοβουλίες ακόμη και σε τομείς έξω από τις στενές θεσμικές της υποχρεώσεις», καταλήγει.