ΚοινωνίαΑρχείο

Πήραν τους γιατρούς από το Λυγουριό και τους πήγαν στο Κρανίδι

Την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας συναντά η απόφαση για την μετακίνηση δύο γιατρών από το Κέντρο Υγείας Λυγουριού, στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης που επικρατεί αυτές τις ημέρες στην Ερμονίδα λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας δηλώνει την αντίθεσή του στην απόφαση μετακίνησης από την ΥΠΕ δύο ιατρών του Κ.Υ. Λυγουριού στο Κ.Υ. Κρανιδίου.

Ο Σύλλογος με ανακοίνωσή του καταγγέλλει  καταγγείλει την πρακτική που επιδιώκει να καλύψει ένα υγειονομικό κενό με τη δημιουργία πολλαπλών και πολλαπλάσιων κενών στις όμορες υγειονομικές δομές.

«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε σαν ΙΣΑ λύσεις που στρέφονται σε βάρος της δημόσιας υγείας του πληθυσμού της Αργολίδας συνολικά και δεν εξυπηρετούν παρά μόνο επικοινωνιακούς σκοπούς», σημειώνουν.

Και απαιτούν την απόσυρση της εντολής μετακίνησης των ιατρών και την άμεση τοποθέτηση των ιατρών και νοσηλευτών όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό.

Ο ΙΣΑ όπως τονίζει με υπευθυνότητα και ανθρωπιά θα παρακολουθεί στενά τη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης που προέκυψε στο νομό μας, την οποία συντονίζουν ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία.

Να σημειωθεί ότι στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Κρανίδι συμμετείχε και ο  Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας  Κων/νος Κατσαρός, ο οποίος πρότεινε να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές υγείας του Νομού με προσωπικό και να μετακινηθούν οι θετικοί ωφελούμενοι της δομής για την αποφυγή κινδύνου διασποράς. Επιπρόσθετα πρότεινε την μετακίνηση των ευπαθών ομάδων και των 12 εγκύων που διαμένουν στη δομή.