ΠολιτικήΑρχείο

Ερμιονίδα: Απολυμάνσεις, μέτρα υγιεινής και απομάκρυνση των υγιών ζητά το ΚΚΕ

Ακόμα τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού, επιβεβαιώθηκαν ως γνωστόν χθες Παρασκευή 24 Απριλίου, στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και αιτούντων άσυλο στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας. Ένα εκ των περιστατικών  νοσηλεύεται σε ελεγχόμενη κατάσταση και τα άλλα δύο είναι ασυμπτωματικά.

Με αφορμή αυτό το γεγονός το ΚΚΕ Αργολίδας εξέδωσε νέα ανακοίνωση ζητώντας να ληφθούν μέτρα υγιεινής για τους μετανάστες. Παράλληλα ζητά να ξεκινήσει αμέσως η μεταφορά των υγιών σε άλλη δομή.

Από την άλλη οι ίδιοι οι φιλοξενούμενοι της δομής φαίνεται πως έχουν επιλέξει να μην τηρούν ούτε τα στοιχειώδη, μην αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα του προβλήματος, όπως αποκαλύπτεται σε σχετικό βίντεο.

Μάλιστα κάποιοι από αυτούς δεν δίστασαν να επιτεθούν και να απειλήσουν ακόμα και με θάνατο τους ανθρώπους του ΕΟΔΥ όταν πήγαν να τους εξετάσουν, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την χθεσινή ενημέρωση.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Όσο επικρατούν οι συνθήκες συγχρωτισμού των προσφύγων και μεταναστών στα μικρά δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους, δεν διαμορφώνονται ειδικοί χώροι για τους ήπια νοσούντες, τόσο θα επιδεινώνεται το πρόβλημα.

Τώρα να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής, με συνεχείς απολυμάνεις των χώρων, να χορηγηθούν σε όλους όλα τα υλικά ατομικής υγιεινής, να στελεχωθεί το ιατρείο με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Να ξεκινήσει αμέσως η οργανωμένη μεταφορά των υγιών προσφύγων και μεταναστών σε άλλη κατάλληλη δομή, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες των συγκεκριμένων προσφύγων και μεταναστών, ειδικά των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων (π.χ. μονογονεϊκές οικογένειες με ένα νοσούν μέλος, κλπ.). Μόνο έτσι θα διασφαλιστούν στην πράξη οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και η τήρηση της αναγκαίας απόστασης μεταξύ των ανθρώπων, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω νόσηση και διάδοση του ιού.

Να ληφθούν μέτρα προστασίας για τους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας και τους λοιπούς εργαζόμενους που βρίσκονται στη δομή.

Να γίνει άμεση στελέχωση με μόνιμο και επαρκές προσωπικό του ΚΥ Κρανιδίου και όχι μεταφορές ιατρών από τα όμορα ΚΥ της περιοχής, τα οποία έτσι αποδυναμώνονται ακόμη περισσότερο».