ΟικονομίαΑρχείο

Ούτε ένας σίγουρος τουρίστας στα κάμπινγκ της Αργολίδας

Σαρωτικές ακυρώσεις για όλη την χρονιά έχουν υποστεί τα 12μηνης λειτουργίας κάμπινγκ σε Ναύπλιο, Μυκήνες, Δελφούς, Αρχαία Ολυμπία, Ακρόπολη και αλλού. Ιδίως αυτά που υποδέχονται γκρουπ Τρίτης Ηλικίας και περιηγητές που επισκέπτονται αρχαιολογικούς χώρους.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κάμπινγκ και πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής Αντώνης Δεληδημητρίου μιλώντας στην εφημερίδα “Έθνος”, εξηγεί: «Αυτά τα κάμπινγκ, τα οποία βρίσκονται κυρίως σε Πελοπόννησο, Δελφούς, Αττική κτλ., εφόσον ξεκινήσουν τη λειτουργία τους την 1η Ιουνίου, και όλα βεβαίως, εξαρτώνται, από το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία, δεν έχουν κρατήσεις από μεμονωμένους πελάτες».

Σε ότι αφορά τα εποχικά κάμπινγκ, και εφόσον ανοίξουν την 1η Ιουλίου αναφέρει ο κ. Δεληδημητρίου: «Ιούλιο και Αύγουστο έρχονται κυρίως Ιταλοί, Γάλλοι, Ολλανδοί, Γερμανοί, ποιος θα τολμήσει φέτος να έρθει, πόσο θα νιώθουν ασφαλείς και ποιοι θα έχουν τη διάθεση;» και προσθέτει: «Εάν σωθεί φέτος η παρτίδα θα είναι από τους Έλληνες και τους Βαλκάνιους»,

Σε ότι αφορά την διατήρηση των θέσεων εργασίας ανέφερε: «είναι ένα ‘αγκάθι’, να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας, πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα για τους εποχικά εργαζόμενους».