ΠολιτισμόςΑρχείο

Η μπηχτή της Πένυς Ξενάκη για την Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Ποικίλα σχόλια, είτε θετικά είτε αρνητικά, προκάλεσε η πρωτότυπη συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη που τραγούδησε στους δρόμους της Αθήνας πάνω σε ένα φορτηγό.

Μάλιστα το θέμα πήρε πολιτικές διαστάσεις λόγω του περάσματος και της συνομιλίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου το σχολίασε ως εξής: «Την ώρα που οι πολίτες παραμένουν σπίτια τους υπομονετικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας και απειλούνται καθημερινά με πρόστιμα αν βγουν έξω, ο κ. Μητσοτάκης θεώρησε λογικό μαζί με ακόμα 50 άτομα και τον ανιψιό του να οργανώσουν “τυχαία” μία συναυλία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Λίγος σεβασμός τόσο στις θυσίες των πολιτών όσο και στην αγωνία τους για τους δικούς τους ανθρώπους, την πανδημία και το τι τους ξημερώνει στις δουλειές τους, δεν θα έβλαπτε».

Το θέμα σχολίασε μέσα από τα social media η τραγουδίστρια Πένυ Ξενάκη ως εξής:

«Είμαστε εκατό χιλιάδες άνθρωποι του θεάματος ακροάματος. Εκατό χιλιάδες ψυχές χωρίς αύριο… Αν είχε πει ΜΙΑ λεξη όλο αυτό τον καιρό, θα ηταν η φωνη ολων μας. Αντί γι’ αυτό στήθηκε ένα ολόκληρο επικοινωνιακό σόου που θα ηταν συμπαθές αν είχε αποφύγει τα πολιτικά πρόσωπα. Αλλά όταν το σόου προγραμματίζεται απο πολιτικά πρόσωπα μάλλον είναι δύσκολο…».

Σχόλιο Πένυς Ξενάκη

 

Η Πένυ Ξενάκη είναι από Πειραιά αλλά άρχισε την καριέρα της από το Ναύπλιο, έχοντας συνδέσει το ξεκίνημα της με το παλιό «Λυχνάρι». Έτσι πολλοί την θεωρούν Ναυπλιωτισσα.

Η ίδια έχει πει σε παλιά της συνέντευξη: «Από μικρή ξεκίνησα με τις χορωδίες και σε ηλικία 16 ετών άρχισα μαθήματα φωνητικής, ενώ συγχρόνως τραγουδούσα σε μαθητικές εκδηλώσεις, αργότερα ερασιτεχνικά σε κάποιες μπουάτ, που ακόμα υπήρχαν. Μία απο αυτές ήταν το “Λυχνάρι” στο Ναύπλιο. Τραγουδούσα  επειδή μου άρεσε, χωρίς όμως να σκέφτομαι ότι θα κάνω καριέρα μέσα από αυτό».

 

Τι απαντά η Πρωτοψάλτη στις επικρίσεις

Σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η τραγουδίστρια έκανε λόγο για ένα «συγκλονιστικό πρωινό τρίωρο» στις γειτονιές της Αθήνας και υπογράμμισε πως η «μουσική προσφέρει ασύλληπτα συναισθήματα μεγατόνων, που έφυγαν και μας αγκάλισαν από τα μπαλκόνια, τις ταράτσες και τις αυλές στις γειτονιές της Αθήνας…».

«Όσο για το δηλητήριο που έσταξε από κάποιους που δεν “κατάλαβαν” ας χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς», επισήμανε η δημοφιλής τραγουδίστρια.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη:

Το δικό μου «ευχαριστώ»σε όλους τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ της πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία: Γιατρούς, νοσηλευτές, όλους όσους βοήθησαν και μας στήριξαν για να κρατηθεί η «ζωή μας» αυτές τις μέρες ,στους ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ μου που «άντεξαν»και αντέχουν … Αυτό το πρωινό τρίωρο σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας ήταν συγκλονιστικό!

Ηταν πολύ μεγαλύτερο από εμάς … και κανείς μας δεν ήταν προετοιμασμένος γι αυτό που έγινε …Η μουσική προσφέρει ασύλληπτα συναισθήματα, συναισθήματα μεγατόνων, που έφυγαν και μας αγκάλιασαν από τα μπαλκόνια ,τις ταράτσες και τις αυλές στις γειτονιές της Αθήνας …με τραγούδια και δάκρυα χιαστή …

Ευχαριστώ το Δήμο Αθηναίων και την Τεχνόπολη για την υλοποίηση της ιδέας μου …Τους τρεις μουσικούς που παίξανε κι αυτοί με τη καρδιά τους στη κινούμενη πλατφόρμα του φορτηγού #thomaskontogeorgis #pantelisntzialas #petrosvarthakouris τον τεχνικό ήχου #zachariasstamoulos και την @toniadrag που κι αυτοί εθελοντικά στήριξαν την κινούμενη συναυλία.

«Απ το δρόμο με αγάπη»

Η Αγάπη η πιο σπουδαία λέξη στην εποχή μας!!!

Όσο για το δηλητήριο που έσταξε από κάποιους που δεν “κατάλαβαν” ας χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς.

Όσον αφορά το σοβαρότατο θέμα των μέτρων στήριξης των καλλιτεχνών και των δικαιούχων της μουσικης, συνεχιζουμε να το διεκδικούμε μέσω του σωματείου μας και άλλων φορέων .Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε!