ΠολιτικήΑρχείο

Τα νοσοκομεία Αργολίδας αντέχουν το βάρος; Λάθη στην Ερμιονίδα. Οικονομία την επόμενη μέρα

Καμπανάκι για την Υγεία στην Αργολίδα, χτυπά ο γιατρός και βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς στη συνέντευξη που δίνει στον Άκη Γκάτζιο για το anagnostis.org

Αναφέρεται στα υπάρχοντα νοσοκομεία θεωρώντας μοναδική ευκαιρία τώρα μέσα στην κρίση να δρομολογηθεί η δημιουργία νέου σύγχρονου νοσοκομείου στην Αργολίδα. 

Παράλληλα ανησυχεί για την κατάσταση στην Ερμιονίδα, αφού όπως λέει τα τεστ που έγιναν είναι ελάχιστα, και τονίζει ότι είναι άτοπο, άκαιρο και του προκαλεί θλίψη να μην μπορεί να στελεχωθεί η περιοχή με τους γιατρούς που εξήγγειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

Επίσης, αναφέρεται στην επιστροφή στην κανονικότητα καλώντας την κυβέρνηση να στηρίξει τον πρωτογενή και τον τουριστικό τομέα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Ο Ανδρέας Πουλάς αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με την κάλυψη θέσεων γιατρών στην Ερμιονίδα που διανύει μέρες καραντίνας λόγω του κορωνοϊού, επισημαίνει μεταξύ άλλων: 

Αυτή τη στιγμή είναι άκαιρο να μιλάμε για το ποιος γιατρός θα εφημερεύσει στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. Είναι άτοπο, άκαιρο και μου προκαλεί θλίψη. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνονται σε καιρό κρίσης.

Μιλώντας για τις παρεμβάσεις βουλευτών σχετικά με το ποιοι γιατροί θα πάνε και ποιοι όχι στην Ερμιονίδα δηλώσει:

Δεν πιαστήκαμε στον ύπνο. Δεν έχω εγώ τη δυνατότητα να πιάσω το τηλέφωνο και να πάρω τον Κικίλια, να του πω τί κάνεις κε υπουργέ εκεί πέρα. Γιατί αν με είχαν ακούσει θα είχαν έρθει και πιο πριν να δουν τί συμβαίνει στους μετανάστες.
Είναι ό,τι χειρότερο μπορούσαν να κάνουν αυτή τη στιγμή. Παρέμβαση ο ένας βουλευτής, παρέμβαση ο άλλος. 
Μόλις έσβησαν τα φώτα της δημοσιότητας η κατάσταση παραμένει το ίδιο όσον αφορά την ιατρική κάλυψη.

Παράλληλα δεν κρύβει την ανησυχία του για την Ερμιονίδα, παρότι βγήκαν αρνητικά τα τεστ που έγιναν εκτός της δομής των προσφύγων:

Από τη στιγμή που γίνεται τόσο περιορισμένος αριθμός τεστ εγώ δεν είμαι σίγουρος ότι μπορούν να μην έχουν ξεφύγει ένα – δύο περιστατικά και τα οποία δεν ξέρουμε τί κατάληξη θα έχουν αύριο. Βλέπετε πώς ξεπετάγεται σαν μανιτάρι αυτός ο ιός.
Για την Ερμιονίδα δεν ησυχάζω ακόμα. Αν δεν περάσει και η άλλη βδομάδα δεν θα έχω ησυχάσει. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα φανεί αν υπάρχει διασπορά του ιού.

Ο κος Πουλάς διαφωνεί ως προς το πρωτόκολλο που εφαρμόζει ο ΕΟΔΥ: 

Έχουμε κάνει ένα λάθος στρατηγικής. Εμείς φωνάζουμε από την πρώτη μέρα και λέμε, κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ γιατί με αυτό τον τρόπο βρίσκουμε, απομονώνουμε και προστατεύουμε και τις ευαίσθητες ευπαθείς ομάδες.

Μιλώντας για την επόμενη μέρα, όταν σταματήσουν τα περιοριστικά μέτρα, αναφέρεται στην οικονομία:

Το μεγάλο στοίχημα είναι πώς θα βγούμε από την κρίση και τί επιπτώσεις θα έχει όλη αυτή η κρίση πάνω στην οικονομία.
Στην Αργολίδα ο πρωτογενής και ο τουριστικός τομέας υποφέρουν. Πρέπει να στηριχθούν όλες αυτές οι πληγείσες τάξεις. Να στηριχθούν έμπρακτα. Να κυκλοφορήσει το χρήμα. Να μπορούν να βρουν χρηματοδότηση για να στηρίξουν τις επιχειρήσεις τους.

Ο κος Πουλάς τέλος θεωρεί ευκαιρία την κρίση για την δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου νοσοκομείου στην Αργολίδα:

Από τα 500 δισεκατομμύρια του μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πάρα πολλά από αυτά τα χρήματα, θα δοθούν για δομές Υγείας. Εμείς δεν είμαστε ικανοί να πάμε να ζητήσουμε αυτή τη στιγμή χρηματοδότηση νέου νοσοκομείου; Πρέπει να πάμε όλοι σύσσωμοι και να απαιτήσουμε.
Πώς θα είμαστε το 2030, το 2040, το 2050; Μπορούν αυτά τα δύο υφιστάμενα νοσοκομεία, όπως είναι να σηκώσουν το βάρος; 
Μέσα στην κρίση πρέπει να αναδείξουμε το θέμα του νέου νοσοκομείου.