ΠολιτισμόςΑρχείο

Μετά από 10ετίες ξανά πλατεία

Χρειάστηκαν να περάσουν 10ετίες μέχρι μια από τις ιστορικότερες πλατείες της Ελλάδας, η πλατεία εθνοσυνέλευσης στο Άργος να γίνει πραγματικά πλατεία. Το μόνο που μένει είναι η τοποθέτηση πινακίδας με αναφορά στην ιστορία της.

Αρχικά ο χώρος χρησιμοποιήθηκε στα χρόνια της κατοχής μοιραζόταν το συσσίτιο στην συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ως προαύλιο του Γ Δημοτικού σχολείου μέχρι που αυτό μέχρι τις αρχές του 1970 που μετακόμισε στις παρυφές της Λάρισσας, εκεί όπου βρίσκεται σήμερα.

Πλατεία Εθνοσυνέλευσης Άργος

 

Την δεκαετία του 1980 χρησίμευε σαν πάρκινγκ ΙΧ μέχρι που ξανάγινε προαύλιο παιδικού σταθμού και γέμισε τσουλήθρες και κούνιες. Όλα αυτά μέχρι το 2000, όταν η δημοτική αρχή αποφάσισε να μεταφέρει σε άλλο κτίριο το παιδικό σταθμό, οπότε η πλατειούλα έπεσε ξανά στα χέρια των ΙΧ. Σκόνη, ρύπανση, απαράδεκτο θέαμα. Η πλατειούλα ξαναζούσε κάποιες στιγμές με ανθρώπινο χαρακτήρα, όταν οι ορθοπεταλιές άνοιγαν στο σημείο αυτό το τριώδιο και μετά ξανάπεφτε στην λήθη.

Τα πράγματα όμως άρχισαν να αλλάζουν, όταν το 2020, ο τοπικός σύμβουλος Άργους Ανδρέας Σαρρής παροτρυνόμενος από κατοίκους της περιοχής εξοβέλισε τα ΙΧ και άρχισε να δίνει εικόνα πλατείας στην αλάνα. Με κυβόλιθους καλύφτηκε το μεγαλύτερο κομμάτι της πλατειούλας, φυτεύτηκαν δέντρα και φυτά, τοποθετήθηκε μια πέργολα, κατασκευάστηκε μια βρύση, και σύντομα θα τοποθετηθούν παγκάκια και θα ολοκληρωθεί ο φωτισμός.