ΚοινωνίαΑρχείο

Θλίψη για τον θάνατο της Μαρίκας Αρκέντη, κόρης του ιδιοκτήτη του «Πελαργού» της Νέας Κίου

Έφυγε από τη ζωή η Μαρίκα Αρκέντη μετά από μάχη που έδωσε επί 2,5 χρόνια με τον καρκίνο. Ήταν σύζυγος του επιχειρηματία Ανδρέα Αρκέντη και κόρη του Τάσου Καραμέλη, ιδιοκτήτη του εργοστασίου «Πελαργός» στη Νέα Κίο, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Νοέμβριο σε ηλικία 96 ετών.

Ήταν μια από τις πιο σικ και αγαπητές κυρίες της κοσμικής Αθήνας και ο θάνατός της βύθισε στο πένθος την οικογένειά της αλλά και τους αγαπημένους της φίλους.

Η Μαρίκα Αρκέντη πάλεψε με δύναμη ψυχής και μεγάλο θάρρος την ασθένειά της και δεν θέλησε να το αποκαλύψει σε κανένα πέραν της οικογένειάς και λίγων στενών φίλων.

Την είδηση έκανε γνωστή η στενή της φίλη Σίσσυ Παπαγεωργίου η οποία έγραψε: 

Η Μαρίκα Αρκέντη, μια ΚΥΡΙΑ, με «Κ» κεφαλαίο, μια αρχόντισσα, ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ «σπάνιας κοπής», δοτικός, μεγαλόψυχος, άκακος, άδολος, bon viveur, γενναιόδωρος, ειλικρινής και ακομπλεξάριστος, με απίστευτη ενέργεια και ζωντάνια, με περίσσεια θετική αύρα, που δεν είχε πει ποτέ κακό λόγο για κανένα, που πάντα χαμογελούσε και χαιρόταν την κάθε στιγμή, η επιτομή του chic και της κομψότητας, «έφυγε»άδικα και πρόωρα σε νεότατη ηλικία, μετά από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο, που την ταλαιπωρούσε στον λάρυγγα και στους πνεύμονες, αφήνοντας έντονα τα ίχνη της απώλειας…Ένας «Άγγελος» επί της γής οδεύει στον Παράδεισό του… Ένας επίγειος «Άγγελος» που τα είχε όλα σε αφθονία, εκτός από το πολυτιμότερο: Την υγεία…»