ΡεπορτάζΑρχείο

Πρωτομαγιά στους δρόμους

Παρά τις απαγορεύσεις της Κυβέρνησης για συναθροίσεις πάνω των 10 ατόμων, τα εργατικά σωματεία φαίνεται πως δεν κάμπτονται από τις απαγορεύσεις και ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους, ανήμερα την Πρωτομαγιά και όχι στις 9 Μαΐου που προτείνει η Κυβέρνηση. Ήδη ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τους εργαζόμενους σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις, παίρνοντας όμως μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι ανακοινώσεις από τον αριστερίστικο έως τον Αναρχικό χώρο.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας όταν ρωτήθηκε για το αν «θα υπάρξουν κυρώσεις για όσους διαδηλώσουν την Πρωτομαγιά; Θα παραμείνει σε ισχύ η απαγόρευση συνάθροισης άνω των 10 ατόμων;» απέφυγε να απαντήσει για το αν η κυβέρνηση θα θεωρήσει παραβίαση των περιοριστικών μέτρων την πραγματοποίηση των συμβολικών κινητοποιήσεων και συναθροίσεων της πρωτομαγιάς.

Αντίθετα περιορίστηκε να επαναλάβει το κάλεσμα της κυβέρνησης να τηρήσουν την μετάθεση της ημερομηνίας εορτασμού της πρωτομαγιάς για το Σάββατο 9 Μαΐου.

Το πρόβλημα όμως είναι γι αυτούς που θα αγνοήσουν τα μέτρα και τις προφυλάξεις και θα ξεχυθούν σε βουνά και παραλίες να «ψήσουν» και να μαζέψουν λουλούδια. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος γιατί πέρα από το μαγιόξυλο κινδυνεύουν να κολλήσουν ή να διαδώσουν τον κορωνοϊό.
Το τι αναμένεται να επικρατήσει περιγράφεται και στο τραγούδι» Χαρδαλιά -Χαρδαλιά, έρχεται Πρωτομαγιά», με την Άντζελα Δαμίγου.