Site icon Αρχείο anagnostis.org

Αυτό είναι το σχέδιο επιστροφής στα θρανία – 15 Ιουνίου οι Πανελλαδικές

Στην παρουσίαση του σχεδίου σταδιακής επιστροφής των μαθητών στα σχολεία τους, προχώρησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως

Μέχρι 15 άτομα στην τάξη και προαιρετική χρήση μάσκας. 15 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές. Δεν θα γίνουν οι απολυτήριες εξετάσεις. Κλειστά τουλάχιστον μέχρι 1η Ιουνίου δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία. Θα γίνουν κανονικά οι εξετάσεις στα Πανεπιστήμια.

Όπως ανέφερε η Υπουργός Παιδείας:

«Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση που διανύουμε ανέδειξε τις δυνατότητές μας για συλλογική δράση, αλληλεγγύη και κοινωνική ευθύνη, και στο χώρο της Παιδείας.

Στη βάση όσων εξήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός, προχωρούμε τώρα στο επόμενο βήμα, την αποκλιμάκωση των μέτρων και τη σταδιακή επαναλειτουργία δομών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Από την αρχή αυτής της κρίσης, έχουμε τονίσει ότι ακούμε προσεκτικά τους ειδικούς, τους εξαιρετικούς επιστήμονες που έχουμε το προνόμιο να μας συμβουλεύουν και να μας καθοδηγούν. Και το σχέδιο δράσης που θα σας παρουσιάσω σήμερα στηρίζεται και στην ομόφωνη απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού.

Έχουμε ως Κυβέρνηση επιλέξει ένα σχέδιο συντηρητικό, πιο μετριοπαθές σε σχέση με κάποιες προτάσεις ειδικών, και ξεκινάμε μία διαδικασία δυναμική: κάθε βήμα θα αξιολογείται, και θα επανεξετάζεται αν χρειαστεί στο πλαίσιο νέων δεδομένων».

Σταδιακά σε δύο φάσεις η λειτουργία των σχολείων

Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Θα υπάρξουν δύο ζώνες λειτουργίας του σχολείου:

Λειτουργία φροντιστηρίων

Για τα ειδικά σχολεία και τις δομές ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης εξωτερικού

Έναρξη Πανελλαδικών Εξετάσεων

Για τα ΙΕΚ

Για το θεσμό της ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ

Για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Βιβλιοθήκες

Για τους χώρους λατρείας

Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ατομικής προστασίας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, που θα αποσαφηνιστούν πάντοτε σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Συνεχίζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Θα ακολουθήσουν σχετικές διατάξεις, υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιοι που θα ορίζουν αναλυτικά όλες τις πτυχές αναφορικά με την επαναλειτουργία δομών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Exit mobile version