ΡεπορτάζΑρχείο

Νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Αργολίδα, το οποίο δεν προέρχεται από τη δομή μεταναστών

Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε στην Αργολίδα, το οποίο μάλιστα δεν προέρχεται από τη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Πορτοχέλι, όπως ανακοινώθηκε στη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη 29/4 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Ο συνολικός αριθμός προσβληθέντων ατόμων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέρχεται σε 181 άτομα. Εννέα άτομα νοσηλεύονται σε δημόσια νοσοκομεία, ενώ 7 έχουν λάβει εξιτήριο.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την προέλευση του νέου κρούσματος δεν δίνονται. Ωστόσο τα κρούσματα στη δομή μεταναστών παραμένουν τα ίδια με χθες, δηλαδή στα 157.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Τετάρτη η Γενική Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καταγράφεται η εξής κατάσταση:

«Ανακοινώνεται ένα νέο κρούσμα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που καταγράφεται στην ΠΕ Αργολίδας.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε εκατόν ογδόντα ένα (181) και αναλυτικότερα:

  • ΠΕ Αργολίδας: πέντε (5)*  και εκατόν πενήντα επτά (157)  δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: εκατόν εξήντα δύο (162)   αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη  αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2)*
  • ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)
  • ΠΕ Κορινθίας: πέντε (5)
  • ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)
  • ΠΕ Μεσσηνίας: δέκα (10)**  αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη  αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)**

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατό άνδρες (100) και ογδόντα μία γυναίκες (81).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων επτά (7) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και εννέα (9) νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία. Ενας εκ των νοσηλευομένων εξήλθε από τη ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Ενας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό. Σημειώνεται επίσης ότι πλήθος δειγμάτων έως σήμερα, ατόμων προερχομένων εκ του Δήμου Ερμιονίδας, από δυνητικές επαφές των ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ελέγχθηκαν και βρέθηκαν αρνητικά».

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.