Site icon Αρχείο anagnostis.org

Γιατί περιστατικά της Ερμιονίδας πάνε Αθήνα και Ρίο αντί για Ναύπλιο και Άργος

Γαλαξίας πρόσφυγες

Στο νοσοκομείο Αττικό μεταφέρθηκαν δύο περιστατικά από τη δομή της Ερμιονίδας και ένα ακόμα στο νοσοκομείο Αναφοράς Κορωνοϊού στο Ρίο.

Το θέμα αυτό έχει δημιουργήσει ένταση μεταξύ γιατρών και διοικητικών που ισχυρίζονται ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά θα έπρεπε να μεταφερθούν στα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου ή θα έπρεπε να νοσηλευτούν στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου 

Τα δύο πρώτα περιστατικά που μεταφέρθηκαν απευθείας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Αττικό, είχαν διαγνωσθεί θετικά στις 20-04-2020 

Το τρίτο περιστατικό δεν είχε υποβληθεί σε εξέταση κορωνοϊού, και τελικά αντιμετωπίστηκε όπως τα θετικά, για να καταλήξει στο νοσοκομείο αναφοράς του Ρίο.

Το θέμα έχει δημιουργήσει διαφωνίες μεταξύ των υπηρεσιών Υγείας της Αργολίδας, σχετικά με το αν έπρεπε να νοσηλευτεί στο Κρανίδι ή σε ένα από τα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου, αντί να πάει στο Ρίο. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες για ώρες υπήρξε διαφωνία μεταξύ των υπηρεσιών για το πού πρέπει να νοσηλευτεί το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο ανέμενε την τελική απόφαση για το ποιος θα το δεχθεί. 
 

Exit mobile version