ΚοινωνίαΑρχείο

Μια νέα υγειονομική βόμβα ήταν έτοιμη να σκάσει στην Ερμιονίδα, με ανυπολόγιστες συνέπειες

Στην εφαρμογή μέτρων στον καταυλισμό των Ρομά προχώρησε ο Δήμος Ερμιονίδας για να μην σκάσει μια ακόμα υγειονομική βόμβα, εκτός από αυτή στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας».

Έτσι λοιπόν καθαρίστηκαν όλες οι πιθανές εστίες μόλυνσης γύρω από τον καταυλισμό, αλλά και η ευρύτερη περιοχή από πολλούς τόνους διαφόρων υλικών και αντικειμένων.

Το αποτέλεσμα είναι εμφανές στις φωτογραφίες που ακολουθούν, οι οποίες είναι αποκαλυπτικές για την κατάσταση που επικρατούσε πριν και τις άθλιες συνθήκες στις οποίες διαβιούσαν αυτοί οι άνθρωποι, ενώ να σημειωθεί πως ο καταυλισμός είναι κοντά στη πόλη, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για πιθανή διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα, αν παρατηρούνταν κρούσματα εντός του πληθυσμού των Ρομά. 

ΠΡΙΝ:

 

ΜΕΤΑ:

 

Το μηχάνημα έργου βρισκόταν στην περιοχή αυτή από τις 3 Απριλίου έως τις 9 Απριλίου. Παράλληλα, τις ίδιες ημέρες μοιράστηκαν στους διαμένοντες στον καταυλισμό μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμένου νερού

Πιστοποιημένη εταιρεία απολύμανσης σχεδίασε πρόγραμμα 7 απολυμάνσεων του καταυλισμού εκ των οποίων οι 3 έχουν ήδη υλοποιηθεί.

Στις 23 Απριλίου διανεμήθηκαν τρόφιμα (γάλατα, ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, φρυγανιές, ελαιόλαδο, ζάχαρη, καφές), χαρτί υγείας και νέα ποσότητα εμφιαλωμένων νερών.

Όπως διευκρινίζει ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος: «Όλο το χρηματικό ποσό, που παρέλαβε ο Δήμος μας για την συγκεκριμένη δράση, θα δαπανηθεί με σωστό προγραμματισμό και μέχρις ολικής εξάντλησής του για το σκοπό αυτό».