ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

26χρονος Αθηναίος την είδε δήμαρχος στη Πελοπόννησο!

Ενας 26χρονος κάτοικος Αττικής φέρεται να είναι ο απατεώνας, που επιχείρησε να ξεγελάσει και να αποσπάσει χρήματα από επιχειρηματίες της Καλαμάτας, προσποιούμενος σε τηλεφωνική επικοινωνία ότι είναι ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ζητά οικονομική ενίσχυση για τον Δήμο.

Η απόπειρες απατών συνέβησαν στις αρχές Απριλίου αναγκάζοντας τον Δήμο Καλαμάτας να βγάλει σχετική ανακοίνωση για να προλάβει τα χειρότερα. Η Ασφάλεια Καλαμάτας μετά από σχετικές έρευνες κατάφερε να εξιχνιάσει την υπόθεση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε μια περίπτωση τηλεφώνησε στις 7 Απριλίου σε εταιρεία που εμπορεύεται νωπά προϊόντα και προσποιούμενος το δήμαρχο Καλαμάτας παρήγγειλε τρόφιμα τα οποία δήθεν προορίζονταν για την ενίσχυση αδύναμων οικονομικά πολιτών. Μάλιστα, απέστειλε προς την εταιρεία και ψεύτικο καταθετήριο τράπεζας, με μεγαλύτερο ποσό από αυτό της παραγγελίας και ζητούσε να του επιστρέψουν το υπόλοιπο.

Ο νεαρός απατεώνας χρησιμοποιώντας το όνομα και την ιδιότητα του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τουλάχιστον δύο επιχειρηματίες της Καλαμάτας, αιτούμενος βοήθεια δήθεν για ενίσχυση του δήμου σε τρόφιμα, επιχειρώντας να τους εξαπατήσει μέσω τραπεζικής συναλλαγής.

Σε βάρος του 26χρονου σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για απόπειρα απάτης.