ΠολιτικήΑρχείο

ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλίου για Πρωτομαγιά: Μένουμε ασφαλείς – Δεν μένουμε αφελείς – Ούτε θα μείνουμε αδρανείς

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλίου αναφέρεται στη φετινή Πρωτομαγιά, απευθύνοντας το δικό της μήνυμα:

«Δεν θα επιτρέψουμε να ξαναγραφεί το εργατικό δίκαιο εις βάρος των εργαζομένων και να μετατραπεί η κρίση σε ευκαιρία για μειώσεις μισθών, περιστολή εργασιακών δικαιωμάτων και ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας.

Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς μάς βρίσκει εν μέσω μιας πρωτόγνωρης και πολυεπίπεδης κρίσης, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το κεντρικό δίδαγμα που ανακύπτει όλο αυτό το διάστημα κατά τρόπο επιτακτικό, είναι ο αναντικατάστατος ρόλος του κράτους για την καθολική παροχή των δημοσίων αγαθών και την προστασία όλων των πολιτών, ιδιαίτερα των ασθενέστερων. Η πανδημία του κορονοϊού αναδεικνύει, επίσης, την ανάγκη εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας για την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας και τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν στην διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων οι ειδικοί γιατροί εργασίας.

Την ίδια στιγμή, θεμέλιοι λίθοι του νεοφιλελεύθερου αφηγήματος που ευαγγελίζονται την κατάργηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, την ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας και των μορφών απασχόλησης μοιάζουν ανεδαφικοί και καταρρέουν με κρότο.

Βγαίνοντας από την πανδημία, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τα μεγάλα προβλήματα που αυτή δημιούργησε: στην κοινωνία, στην οικονομία και στην εργασία μας.

Απέναντι στην υποκριτική στάση της Νέας Δημοκρατίας για στήριξη της δημόσιας Υγείας -αυτής που μέχρι χθες υπονόμευε- και του κυνικού ωφελιμισμού της, δηλώνουμε έτοιμοι να αγωνιστούμε δυναμικά για να προασπίσουμε τα δικαιώματα του κοινωνικού συνόλου.

Κανένα μέλλον δεν μπορεί να οικοδομηθεί πάνω σε κοινωνικά ερείπια

· Απέναντι στις μεθοδεύσεις για απολύσεις, μειώσεις μισθών και εγκαθίδρυση της εκ περιτροπής εργασίας

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ένα Πρόγραμμα Επιδότησης της εργασίας που στηρίζει αυτές τις δύσκολες ώρες τις επιχειρήσεις, απαγορεύοντας τις απολύσεις και τις δυσμενείς αλλαγές στις συμβάσεις.

· Απέναντι σε όσους επιδιώκουν να παγιώσουν ένα καθεστώς δανεισμού και ενοικίασης των εργαζομένων και να διευρύνουν την ᾽᾽τηλεργασία᾽᾽, χωρίς δικαιώματα, ωράρια και ασφάλεια

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

– Πλήρη απασχόληση σε συνθήκες πλήρους προστασίας, ασφάλειας και υγιεινής με ίσες αμοιβές για ίσης αξίας εργασία

– Νομοθέτηση αυστηρών όρων για την τηλεργασία, με προστασία και κατοχύρωση των δικαιωμάτων

– Αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ψηφιακής εποχής για τη βελτίωση της ζωής μας, όχι για μεγαλύτερη εκμετάλλευσή μας

Η 1Η ΜΑΗ ΑΣ ΓΙΝΕΙ Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ»