ΚοινωνίαΑρχείο

Αγωνιούν για τα αναδρομικά οι συνταξιούχοι του Άργους

O Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους – Μυκηνών κοινοποιεί ανακοινώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων, σχετικά με τις δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού κ. Βρούτση, σχετικά με την επιλεκτική καταβολή αναδρομικών σε συνταξιούχους, καθώς και για το πάντα επίκαιρο αγωνιστικό και διεκδικητικό συμβολισμό της Πρωτομαγιάς:

Διαμαρτυρία για τα αναδρομικά

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων εκφράζει τη δίκαιη και εύλογη διαμαρτυρία της για τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, σχετικά με την επιστροφή αναδρομικών ποσών συντάξεων ΜΟΝΟ σε όσους συνταξιούχους έχουν καταθέσει αγωγές στα Δικαστήρια.

Επισημαίνουμε ότι όλοι οι συνταξιούχοι, ανεξάρτητα από το αν προέρχονται από τον ιδιωτικό ή τον δημόσιο τομέα, έχουν καταβάλει βαρύ τίμημα στη βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, χωρίς δική τους υπαιτιότητα και συνεπώς η αποκατάσταση των συντάξεών τους πρέπει να είναι καθολική και αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας.

Ζητούμε από την Κυβέρνηση, για λόγους ευνομίας, ηθικής και νομικής τάξης να δώσει δίκαιη πολιτική λύση στο ζήτημα αυτό, με σκοπό την αποκατάσταση έστω μέρους των μεγάλων απωλειών που έχουν υποστεί όλοι οι συνταξιούχοι κατά τη μνημονιακή περίοδο, αλλά κυρίως για τις μεγάλες περικοπές των συντάξεων με τους νόμους 4051 και 4093/2012.

Για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων υποδέχεται και χαιρετίζει την παγκόσμια εργατική Πρωτομαγιά του 2020, μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού που συγκλονίζει όλον τον πλανήτη, ελπίζοντας ότι σύντομα, με τις κοινές προσπάθειες των επιστημόνων και όλων, θα ξεπεραστεί και θα συνεχίσουμε τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, για εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγου, πριν από 134 χρόνια, θααποτελούνορόσημο για τους αγώνες όλων των εργαζομένων του κόσμου.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση την κατάργηση όλων των μνημονιακών, αντιασφαλιστικών και συνταξιοκτόνων νόμων και άλλων μέτρων που επιβαρύνουν τους συνταξιούχους και την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς εξαίρεση, γιατί αυτοί πλήρωσαν βαρύ τίμημα στην οικονομική και δημοσιονομική κρίση.

Όπως χθες, έτσι και σήμερα, όλα κατακτώνται με αγώνες, γιατί κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος και καμία θυσία δεν μένει χωρίς δικαίωση.