ΚοινωνίαΑρχείο

Που καταλήγουν τα λύματα των μολυσμένων με κορωνοϊό μεταναστών του «Γαλαξία»;

Μυστήριο υπάρχει γύρω από τη λειτουργία ή μη του Βιολογικού καθαρισμού στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» του Πορτοχελίου όπου φιλοξενούνται οι 470 μετανάστες, από τους οποίους οι 158 έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με αναφορά της εφημερίδας «Τα Νέα» στο Σαββατιάτικο φύλλο της, την οποία υπογράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου, η εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού που διαθέτει το ξενοδοχείο για την διαχείριση των λυμάτων, σπανίως δουλεύει με αποτέλεσμα τα λύματα να διοχετεύονται ανεπεξέργαστα στη θάλασσα. Ο δημοσιογράφος επικαλείται πληροφορίες κατοίκων της περιοχής καθώς από επίσημη πηγή δεν υπάρχει κάποια πληροφορόρηση για το που πηγαίνουν τα λύματα του «Γαλαξία», τα οποία κανονικά θα έπρεπε να καταλήγουν στον Βιολογικό Καθαρισμό του Κρανιδίου.

Επίσης θα πρέπει να τονιστεί πως δεν υπάρχουν μελέτες για το αν ο κορωνοϊός μεταδίδεται μέσα στο νερό. Ωστόσο ιστορικά δεν έχει ποτέ αναφερθεί μετάδοση ιών στο θαλασσινό νερό, λόγω της όσμωσης.

Βέβαια ακόμα και αν δεν υπάρχει κίνδυνος μεταδοτικότητας του ιού μέσα από τη θάλασσα, αυτό δεν εξαλείφει τους κινδύνους για την δημόσια υγεία αν ανεπεξέργαστα λύματα καταλήγουν στην θάλασσα, μέσω του ξενοδοχείου, κάτι που φυσικά, αν ισχύει, είναι παράνομο και επισύρει κυρώσεις.

Ο δημοσιογράφος συγκρίνει το Κρανίδι με την Μόρια, κάνει λόγο για σοβαρή αποκάλυψη και αναφέρεται σε καταγγελίες κατοίκων για έντονη δυσοσμία στη παραλία που βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μόρια το Κρανίδι

 

Με αφορμή μάλιστα το παραπάνω δημοσίευμα ο επικεφαλής της ΠΡΟΣΥΕΡ, δημοτικός σύμβουλος Ερμιονίδας Τάσος Λάμπρου, ζητά για ακόμα μια φορά να ανοίξει τώρα ο φάκελος της Μετανάστευτικής και προσφυγικής Δομής στο Ξενοδοχείο Γαλαξίας.

Να δούμε λοιπόν αν κάποιος μπορεί να μας βεβαιώσει για τι συμβαίνει τελικά με τα λύματα του ξενοδοχείου…