ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Διαπιστώσεις, σκέψεις και προτάσεις εν μέσω απομόνωσης λόγω Covid-19

Τέσσερις προτάσεις για τη πόλη του Ναυπλίου παραθέτει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πρωτεύουσα Ξανά» Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, κάνοντας παράλληλα κάποιες διαπιστώσεις και σκέψεις εν μέσω απομόνωσης λόγω Covid-19:

1. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (δια περιφοράς) αποφασίστηκε από το Δημοτικό συμβούλιο η απαλλαγή από το ενιαίο τέλος καθαριότητας και φωτισμού καθώς και από το τέλος των κοινόχρηστων χώρων ,των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τα μέτρα για τον covid-19.

Η απαλλαγή αυτή ισχύει μέχρι οι επιχειρήσεις να ανοίξουν ξανά. Δεδομένης, όμως, της δυσχερέστατης οικονομικής συγκυρίας καθώς και της διαφαινόμενης τεράστιας πτώσης της τουριστικής κίνησης, θεωρώ ότι πρέπει για όλο το τρέχον έτος, να υπάρξει κάθετη μείωση των εν λόγω τελών σε ποσοστό τουλάχιστον 40%,ανάλογη δηλαδή με την πτώση του τζίρου των πληττόμενων επιχειρήσεων .

Επίσης θα πρέπει (όπως πολύ σωστά κατά την άποψη μου, προτάθηκε από επιχειρηματίες) η, υπό όρους, αύξηση του διατιθέμενου δημοτικού χώρου στις επιχειρήσεις ,έως του σημείου να μην θίγονται δικαιώματα των πολιτών ,αφού πλέον η κυρίως λειτουργία των επιχειρήσεων θα γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

 2. Εν μέσω πανδημίας περπάτησα πολύ στην αγαπημένη μας πόλη και ευχαριστήθηκα το ποδήλατο μου στους ερήμους δρόμους του Ναυπλίου. Διαπίστωσα για άλλη μια φορά ,ότι το Ναύπλιο είναι η ιδανική πόλη για την δημιουργία ποδηλατοδρόμων, αφού είναι μια πόλη σχεδόν επίπεδη και εκ τούτου ιδανική για ποδηλάτες. Είναι λοιπόν θλιβερό γεγονός ,η απουσία ποδηλατοδρόμων στην πόλη μας, οι οποίοι θα διευκόλυναν πολύ τους συμπολίτες μας και θα βοηθούσαν και στην ομαλή κυκλοφορία πεζών, ποδηλάτων αλλά και αυτοκινήτων .

3. Διαπίστωσα επίσης ,την συνεχιζόμενη αποψίλωση του πρασίνου στην πόλη μας κάτι που με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Η δημοτική αρχή όχι μόνο κλάδεψε σε σημείο αφανισμού μεγάλα δέντρα αλλά και έκοψε τελείως πολλά πεύκα και όχι μόνο, στην περιοχή της νέας πολιτείας, χωρίς να τα αντικαταστήσει όπως υποχρεούται. Θλιβερή παραμένει δυστυχώς η εικόνα του ιστορικού μας πάρκου. Δημοσιεύτηκαν πολλές φωτογραφίες του αγαπημένου μας πάρκου, όπου κατά το παρελθόν ήταν καταπράσινο, προσεγμένο και κατάφυτο με εποχιακά λουλούδια που ευωδίαζαν όλο το κέντρο…

4. Με δεδομένη την ιδιαίτερη αγάπη των συμπολιτών μας στον Πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια και την ύπαρξη του ιδρύματος Καποδίστρια στην πόλη μας, θα πρότεινα εκτός από το να τον τιμάμε να τον ακούσουμε αφού το έργο του μιλάει ακόμα, αλλά δυστυχώς ακούγεται μόνο από τους Ελβετούς. Προτείνω λοιπόν,την δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία, αφού πρώτα πιστοποιηθούν οι συμπολίτες μας για να διασφαλίζεται η αξιοπιστία της, θα μπορούν να ψηφίζουν ηλεκτρονικά σε πολλά θέματα που αφορούν τις αποφάσεις Δημάρχου και δημοτικού συμβουλίου, έτσι ώστε να λειτουργήσει η άμεση δημοκρατία. Μόνο με την πολυφωνία και τον διάλογο, η ευλογημένη αυτή πόλη επιτέλους θα απογειωθεί, όπως θεωρώ ότι της αξίζει…