Site icon Αρχείο anagnostis.org

Περιβαλλοντικό Έγκλημα χαρακτηρίζει ο Γιώργος Δέδες το Νομοσχέδιο για το Περιβάλλον

δάσος

Εκτενή αναφορά στο Νομοσχέδιο για τον “δήθεν”, όπως χαρακτηριστικά λέει, εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, κάνει ο Γιώργος Δέδες, περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης Νέοι Δρόμοι και πρώην ΓΓ του Υπουργείου Υποδομών. Το νομοσχέδιο, λέει ο κ. Δέδες, κατατέθηκε στη  Βουλή εν μέσω πανδημίας και ενώ η Βουλή υπολειτουργεί, με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς επαρκή διαβούλευση για το σύνολο των άρθρων και με στόχο να ακυρώσει τη νομική προστασία του περιβάλλοντος. 

Το Νομοσχέδιο αντίκειται στη διεθνή, κοινοτική και εθνική νομοθεσία, υποστηρίζει ο Γιώργος Δέδες και εντοπίζει 10+1 μελανά σημεία τα οποία είναι:

Τέλος με τροπολογία της τελευταίας στιγμής – κατατέθηκε το βράδυ της Παραμονής της Πρωτομαγιάς – που συμπεριλήφθηκε στο Νομοσχέδιο Χατζηδάκη για το περιβάλλον, διπλασιάζει η κυβέρνηση τον μισθό στελεχών στα στελέχη της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, σε μια εποχή που οι περισσότεροι εργαζόμενοι στη χώρα αλλά και τον Πλανήτη, δοκιμάζονται και χάνουν τις δουλειές τους, που οι εργασιακές σχέσεις και οι συλλογικές συμβάσεις είναι στον αέρα.

Το Νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αποτελεί οργανωμένο σχέδιο εξυπηρέτησης «οικονομικών συμφερόντων» χωρίς στρατηγική για το περιβάλλον το οποίο μαζί με τις δημόσιες πολιτικές θεωρούνται και αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση ως εμπόδια στις επενδύσεις. Έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις  οδηγίες εφαρμογής των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης σύμφωνα με τις οποίες απαιτείται η οργανική συγχώνευση περιβάλλοντος και ανάπτυξης κατά τη λήψη αποφάσεων. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους, απαιτούμε την άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου με τίτλο «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας» στο σύνολό του, καταλήγει η ανακοίνωση του Γιώργου Δέδε.
 

Exit mobile version