ΟικονομίαΑρχείο

Το κίνημα διαμαρτυρίας με τις άδειες καρέκλες έφθασε σε Ναύπλιο και Άργος

Άδειες καρέκλες γέμισε η πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου, το βράδυ της Τετάρτης 6 Μαϊου, από τα καφέ, μπαρ και εστιατόρια της πόλης που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την μέχρι τώρα έλλειψη αποτελεσματικών λύσεων όσον αφορά τον κλάδο τους. Και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό!

Ο Σύλλογος Εστίασης Ναυπλίου «Το Ανάπλι» δεν ήταν ο μόνος που επέλεξε να διαμαρτυρηθεί με αυτόν τον τρόπο καθώς ανάλογες εικόνες είδαμε και στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Άργος, και σε πάνω από 50 πλατείες της χώρας.

Άδειες καρέκλες πλατεία συντάγματος ναυπλιο

 

Με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι σε καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια και λοιπές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης, αποφάσισαν να εκφράσουν την ανασφάλεια που νιώθουν για το μέλλον του επαγγέλματος τους.

Όσο οι καρέκλες των καταστημάτων παραμένουν άδειες στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, τόσο μεγαλώνουν οι φόβοι για ανεπίστρεπτες οικονομικές συνέπειες στον κλάδο τους.

Τον ίδιο τρόπο διαμαρτυρίας επέλεξαν σε δεκάδες ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι η Ιταλία, αλλά και η Γερμανία, απ’ όπου ξεκίνησε τον Απρίλιο η δράση. Πρόκειται για μία συμβολική και βουβή διαμαρτυρία, χωρίς την φυσική παρουσία των εργαζομένων εστίασης, οι οποίοι επέλεξαν να μην διαδηλώσουν με τον παραδοσιακό τρόπο.

Τα αιτήματα της ΠΟΕΣΕ αφορούν την βιωσιμότητα του κλάδου και την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των επιπτώσεων από την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων.

 

Φωτογραφίες: Γιώργος Νικολακόπουλος / Michaelas Panagiotis 
Βίντεο: Γιώργος Νικολακόπουλος