ΠολιτισμόςΑρχείο

Το νέο βιβλίο του Γιάννη Ρούσου που «γεννήθηκε» στο Ναύπλιο

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής παρουσιάζει το βιβλίο «Τα κβάντα της ελπίδας» του καταγόμενου από την Αργολίδα συγγραφέα Γιάννη Ρούσου, ο οποίος κατοικεί με την οικογένειά του στο Ναύπλιο.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Πριν δεκατέσσερα χρόνια, το τελευταίο μεγάλο πάρτι στην περιοχή κατέληξε στην αιματηρή σύγκρουση δύο ατόμων, που συνέτριψε τον ψυχισμό μιας γυναίκας. Δύο φίλοι –που την αγαπούσαν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο– έφτιαξαν έναν ψεύτικο, παράλληλο κόσμο, προσπαθώντας να της δώσουν τη δυνατότητα να επιβιώσει μέσα σ’ αυτόν και ελπίζοντας πως συμβιώνοντας σ’ αυτή τη νέα πραγματικότητα θα καταφέρουν να την κάνουν να τους αγαπήσει κι αυτή.

Τέσσερα άτομα, σε μια “παράσταση” χωρίς καμία λογική, οδηγούμενοι μόνο από την τυφλή και άτοπη ελπίδα.

Σήμερα –αρκετά χρόνια μετά τον θάνατο της γυναίκας– θα ξαναβρεθούν στο ίδιο μέρος. Συντετριμμένοι από τη ζωή, κουρασμένοι από τη θλίψη, παραδομένοι στη ζαλάδα των καταχρήσεων, επιστρέφουν εκεί που γεννιέται από το μηδέν η ελπίδα. Για άλλη μια φορά, θα βυθιστούν στην ίδια ιστορία για να βγουν στην επιφάνεια, στον καθαρό αέρα και να σωθούν. Ό,τι και να σημαίνει αυτό για τον κάθε πρωταγωνιστή της ιστορίας. 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιάννης Ρούσος γεννήθηκε τον Νοέμβρη του 1973 στην Αθήνα. Κατοικεί στο Ναύπλιο και έχει δύο γιους. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιστήμη Υπολογιστών σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Από το 2004 μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί τα θεατρικά έργα του με τίτλους:

Τζόγια («Δωδώνη»)

Ποτέ το τελευταίο τσιγάρο («Δωδώνη»)

Πάροδοι (τόμος που περιλαμβάνει τα κείμενα: «Περάσματα», «1124. Μην υποτιμήσει τη μισαλλοδοξία του πλησίον σου», «Παρακοιμώμενοι» και «Ξηρά τροφή για το ξημέρωμα»)

Άρχοντας βασιλιάς

Κείμενό του έχει συμπεριληφθεί στη συλλογή διηγημάτων των εκδόσεων «Ιανός» με τίτλο: «Η Αθήνα και το βιβλίο».

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Μυθιστόρημα
Εξώφυλλο: Μαλακό
Σελίδες: 168
ISBN: 978-618-5424-74-9
Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής

Το βιβλίο «Τα κβάντα της ελπίδας» θα το βρέιτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

 Θεόφιλος Γιαννόπουλος

Εκπρόσωπος των Εκδόσεων Ελκυστής, των Εκδόσεων Ιχνηλάτης και των Εκδόσεων Τριτωνίδα.