ΟικονομίαΑρχείο

Μείωση μισθωμάτων στα ακίνητα του δήμου Σπάρτης

Πρόσκληση προς τους επαγγελματίες που νοικιάζουν ακίνητα του δήμου Σπάρτης απευθύνει η οικεία οικονομική υπηρεσία, προκειμένου να επωφεληθούν των ευεργετικών διατάξεων του νόμου για τη μείωση του μισθώματος που καταβάλλουν. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: 
«Σύμφωνα με το αρθ. 2 παρ. 1 της   από 20/3/2020  ΠΝΠ (ΦΕΚ  Α΄68/20-3-2020)  « Ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση επιχείρησης , για την οποία έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19, απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020 , κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων. Τέλος χαρτοσήμου και ΦΠΑ κατά περίπτωση υπολογίζονται εκ νέου και επιβάλλονται επί του μισθώματος που προκύπτει από την ανωτέρω μερική καταβολή.  ……….»

Κάθε  επαγγελματίας που ζητά μείωση 40% σε επαγγελματικό του μίσθωμα οφείλει να παρουσιάσει στον εκμισθωτή αντίγραφο της σχετικής «Υπεύθυνης Δήλωσης  Επιχειρήσεων-Εργοδοτών»  που υπέβαλε στην «ΕΡΓΑΝΗ» βάσει της ΚΥΑ 13031/Δ1.4551, με εκτυπωμένα τα στοιχεία του εκμισθωτή και τη διεύθυνση του μισθωμένου επαγγελματικού ακινήτου.

Ως εκ τούτου παρακαλείσθε –εφόσον πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις- να προσέλθετε στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου (Δ/νση Μαγούλα) με τα απαραίτητα έγραφα  προκειμένου να γίνει η μείωση του ενοικίου».