ΟικονομίαΑρχείο

Τηλεδιάσκεψη Δήμα–Γεωργιάδη με αμερικάνικες πολυεθνικές εταιρείες

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησαν χθες ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας με διευθύνοντες συμβούλους και ανώτατα στελέχη 22 αμερικανικών πολυεθνικών εταιριών από ένα ευρύ πλέγμα κλάδων, όπως η τεχνολογία, η έρευνα, η βιοτεχνολογία, η ενέργεια, ο τουρισμός, η φαρμακοβιομηχανία, η αμυντική βιομηχανία και τα logistics.

Την τηλεδιάσκεψη οργάνωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt.

Τον περασμένο Μάρτιο είχε προγραμματιστεί η υποδοχή αμερικανικής επενδυτικής αποστολής, αποτελούμενης από επιχειρηματίες σε διάφορους τομείς προκειμένου να συζητηθούν οι προοπτικές των επενδύσεων αλλά και η επέκταση και διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών επιχειρήσεων, ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων. Δυστυχώς λόγω του #Covid_19 η αποστολή αναβλήθηκε.

Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη όλοι οι συμμετέχοντες  απέδωσαν τα εύσημα στον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα διαχειρίστηκε την υγειονομική κρίση, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την επιπλέον εμπιστοσύνη των αγορών. 

Η συζήτηση αφορούσε κυρίως τις προοπτικές που έχουν δημιουργηθεί για την προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων και συμφωνήσαμε να προετοιμάσουμε τις διαδικασίες προκειμένου να επαναπρογραμματίσουμε τις συζητήσεις το συντομότερο δυνατόν στην Ελλάδα.