Site icon Αρχείο anagnostis.org

Τηλεδιάσκεψη Δήμα–Γεωργιάδη με αμερικάνικες πολυεθνικές εταιρείες

Δήμας τηλεδιάσκεψη

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησαν χθες ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας με διευθύνοντες συμβούλους και ανώτατα στελέχη 22 αμερικανικών πολυεθνικών εταιριών από ένα ευρύ πλέγμα κλάδων, όπως η τεχνολογία, η έρευνα, η βιοτεχνολογία, η ενέργεια, ο τουρισμός, η φαρμακοβιομηχανία, η αμυντική βιομηχανία και τα logistics.

Την τηλεδιάσκεψη οργάνωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt.

Τον περασμένο Μάρτιο είχε προγραμματιστεί η υποδοχή αμερικανικής επενδυτικής αποστολής, αποτελούμενης από επιχειρηματίες σε διάφορους τομείς προκειμένου να συζητηθούν οι προοπτικές των επενδύσεων αλλά και η επέκταση και διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών επιχειρήσεων, ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων. Δυστυχώς λόγω του #Covid_19 η αποστολή αναβλήθηκε.

Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη όλοι οι συμμετέχοντες  απέδωσαν τα εύσημα στον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα διαχειρίστηκε την υγειονομική κρίση, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την επιπλέον εμπιστοσύνη των αγορών. 

Η συζήτηση αφορούσε κυρίως τις προοπτικές που έχουν δημιουργηθεί για την προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων και συμφωνήσαμε να προετοιμάσουμε τις διαδικασίες προκειμένου να επαναπρογραμματίσουμε τις συζητήσεις το συντομότερο δυνατόν στην Ελλάδα.

Exit mobile version