ΡεπορτάζΑρχείο

«Έφοδος» στην παραλία και στασίδι με θέα το Μπούρτζι (Vid)

Εκείνη η εκπληκτική αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης, που βιώνουμε δίπλα στη θάλασσα, αναφέρεται πια ως το «γαλάζιο τοπίο» (the blue space). Έτσι προσδιόρισαν το φαινόμενο αυτό που προκαλείται στον εγκέφαλό μας από τον συνδυασμό των χαλαρωτικών μυρωδιών και του ήχου του νερού. Το γαλάζιο τοπίο είναι αρκετό για να μας κάνει να νιώθουμε εσωτερική αρμονία μέσω ενός υπνωτικού, θα λέγαμε, τρόπου.

Μια βόλτα στην παραλία η επιστήμη λέει ότι πρόκειται για μια αλλαγή στον τρόπο που ο εγκέφαλός μας αντιδρά στο περιβάλλον του, προκαλώντας μια αίσθηση ευτυχίας με κύρια στοιχεία τη χαλάρωση και την αναζωογόνηση.

 

Έτσι λοιπόν και σήμερα Κυριακή οι πολίτες στο Ναύπλιο έκαναν την… καθιερωμένη τους περατζάδα στην παραλία. Μικροί και μεγάλοι έσπευσαν να απολαύσουν τον καλό καιρό και να κάνουν τη βόλτα τους έτσι ώστε να προσπαθήσουν να ξεφύγουν όσο μπορούν από τα προβλήματα τους.

Η άρση της καραντίνας μπορεί να έχει αυξήσει την κίνηση στα πολυσύχναστα σημεία της πόλης, παρά τις κλειστές καφετέριες και φαγάδικα, όμως σε γενικές γραμμές τηρούνται οι αποστάσεις που έχουν επιβληθεί για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Φώτο – Βίντεο: Φάνης Τσίρος.