ΚοινωνίαΑρχείο

Γιατί ΕΛΜΕ Αργολίδας και γονείς του Μουσικού Σχολείου καλούν σε συλλαλητήριο στο Ναύπλιο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας αποδέχεται και συντάσσεται με τις αποφάσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Ελλάδας , της ΑΣΓΜΕ,  της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ, των Πρυτανικών αρχών πολλών Πανεπιστημίων, της Παν. Ένωσης Διευθυντών σχολικών μονάδων ΠΕ και πολλών άλλων Επιστημονικών φορέων της Εκπαίδευσης τόσο για το νομοσχέδιο που προτείνεται από την κυβέρνηση για την Παιδεία όσο και για την τροπολογία που αφορά στη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων από την αίθουσα διδασκαλίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Η κάλυψη των μαθημάτων των μαθητών που θα λείπουν δικαιολογημένα από την τάξη μπορεί να γίνει με την ασύγχρονη εκπαίδευση ή επικουρικά με την σύγχρονη ΕΞΑΕ, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, εάν και εφόσον και αυτή χαρακτηριστεί ως νόμιμη.

Εναντιονόμαστε:

  • Στη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων από τις αίθουσες διδασκαλίας,
  • στην αύξηση των μαθητών ανά τάξη ή τμήμα,
  • στον εξεταστικοκεντρικό προσανατολισμό του σχολείου,
  • στην απόκτηση δεξιοτήτων και όχι μόρφωσης,
  • στην επαναφορά της αναγραφής της διαγωγής των μαθητών.

Θεωρούμε ως μη απαραίτητη την έναρξη των μαθημάτων για τις Α΄και Β΄Λυκείου καθώς και του Γυμνασίου από την στιγμή που και ο χρόνος είναι σύντομος και δεν διασφαλίζονται οι βασικές και απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και προστασίας των μαθητών κατά την μετακίνηση, την σίτιση και την παραμονή τους στο Σχολείο.

Καλούμε Γονείς, Μαθητές και Εκπαιδευτικούς να παραστούν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έχουν αναγγελθεί για την Τετάρτη 13 Μαΐου στις 12πμ στον αύλειο χώρο των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας στο Ναύπλιο».

Και η ΕΛΜΕ Αργολίδας στο συλλαλητήριο

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καλεί  τα μέλη του να συμμετέχουν μαζικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο της Διεύθυνσης Α/μιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Αργολίδας, την  Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 12:00 μαζί με το Σύλλογο Εκπ/κων  Π.Ε. Αργολίδας και άλλους φορείς.

Όπως αναφέρει ο συνδικαλιστικός φορέας των καθηγητών:

«Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έδειξαν ξεκάθαρα τον απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο έχουν αποφασίσει να ασκούν την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης.  Κατέθεσαν εν μέσω πανδημίας, χωρίς τα σωματεία να μπορούν να αντιδράσουν και να γίνει διάλογος, πολυνομοσχέδιο με σοβαρότατες ρυθμίσεις για την παιδεία το οποίο ήδη έχει καταγγελθεί από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. Επιπλέον η την Παρασκευή κατατέθηκε η απαράδεκτη τροπολογία για ζωντανή (ανα)μετάδοση του μαθήματος, χωρίς κανέναν διάλογο ούτε με την ομοσπονδία μας ούτε με την συνομοσπονδία γονέων και κηδεμόνων.

Τόσο το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, όσο και η τροπολογία για ζωντανή μετάδοση αποτελούν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, προσπάθεια εκμετάλλευσης της κρίσης της πανδημίας με επιδίωξη να συνεχιστούν οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών.

Απέναντι σε αυτά τα σχέδια έχουμε  χρέος, μαζί με όλη την κοινωνία στο πλευρό μας, να αντιδράσουμε και να παλέψουμε ώστε να αποσυρθούν όλες οι προσπάθειες χειροτέρευσης και υπονόμευσης των όρων της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της παραπέρα απαξίωσης του Δημόσιου Σχολείου».