ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Έβγαλε τις μπουλντόζες στο δασικό δίκτυο ο Μαλτέζος (Vid)

Συνεργεία με μηχανήματα έργων της Π.Ε. Αργολίδας ανοίγουν και βελτιώνουν δασικούς δρόμους στην περιοχή Σταυροπόδι (κοντά στα Καρνεζαίικα του δήμου Ναυπλιέων) σε συνεννόηση με την Διεύθυνση Δασών και υπό την επίβλεψη της.

Επιπλέον δημιουργούν πλατώματα, στα οποία θα μπορεί να γίνει ευχερώς αναστροφή των πυροσβεστικών οχημάτων, εάν χρειαστεί.

«Το φετινό καλοκαίρι θα είναι δύσκολο λόγω των λίγων βροχοπτώσεων κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Είναι επομένως κοινή η προσπάθεια σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της περιφέρειας Πελοποννήσου να διευκολύνουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες στη διάνοιξη – καθαρισμό του δασικού οδικού δικτύου», σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος.

Και συμπληρώνει: «Ένα καλά συντηρημένο δασικό δίκτυο, προσπελάσιμο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, διευκολύνει τη γρήγορη και ασφαλή μεταφορά, τόσο των συνεργείων επιτήρησης – πρόληψης της Διεύθυνσης Δασών , όσο και των συνεργείων κατάσβεσης – πυρόσβεσης της Πυροσβεστικής υπηρεσίας σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς».