ΚοινωνίαΑρχείο

Καταφύγιο δροσιάς στην Καραθώνα την πρώτη μέρα μετά το άνοιγμα (Pics)

Στις παραλίες -οργανωμένες και μη- έχουν αρχίσει να σπεύδουν οι Αργολιδείς για μερικές ανάσες δροσιάς εν μέσω καύσωνα αλλά και για στιγμές ανεμελιάς μετά από την μακρά καραντίνα λόγω κορωνοϊού.

Μετ εμποδίων έγινε και το άνοιγμα των 5 βραβευμένων πέρσι με Γαλάζια Σημαία παραλιών της Αργολίδας, σε Καραθώνα, Τολό, Κονδύλι, Πλάκα Δρεπάνου και Πορτοχέλι (Χηνίτσα). 

Το πρόβλημα που παρουσιάζεται αυτές τις πρώτες μέρες έχει να κάνει με τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στις οργανωμένες παραλίες και που παρέχουν τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες, οι οποίες δεν έχουν συνάψει με τους Δήμους τις απαραίτητες συμβάσεις, λόγω του ότι δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα το σχετικό ΦΕΚ από τα εμπλεκόμενα υπουργεία. Εκτός όμως του ότι οι λουόμενοι δεν μπορούν ακόμα να κάνουν χρήση των ξαπλωστρών, δεν είναι δυνατή ούτε η πρόσληψη ναυαγοσωστών αυτή την στιγμή.

Το δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με τον συνωστισμό των λουόμενων που έσπευσαν μαζικά στις παραλίες, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες από την Καραθώνα, παρότι λίγες ώρες νωρίερα ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε προειδοποιήσει πως ο καύσωνας δεν «σκοτώνει» τον κορωνοϊό.