ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Πότε ξεκινούν οι μελέτες για το νέο διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας στο ΚΕΜΧ

Το θέμα της παραχώρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου χώρων των στρατόπεδωνΤρίπολης και Ναυπλίου, προκειμένου να στεγάσουν -μετά την ανακατασκευή των υφιστάμενων σε αυτά υποδομών- τις υπηρεσίες των Π.Ε. Αρκαδίας και Αργολίδας αντίστοιχα, συζήτησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στη συνάντηση που είχε σήμερα Παρασκευή 15 Μαΐου, στην Αθήνα, με τον διευθυντή του ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Αμυνας), αντιστράτηγο Αντώνιο Κονδύλη.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, η παραχώρηση αφορά συνολικά περί τα 90 στρέμματα στα εν λόγω στρατόπεδα, «υπό προϋποθέσεις, οι οποίες εξετάζονται από επιτροπή που όρισα και την οποία αποτελούν περιφερειακοί σύμβουλοι που είναι μηχανικοί. Αυτοί θα κινούν τις διαδικασίες και θα εισηγούνται σχετικά».

Ο Π. Νίκας, με αφορμή την χθεσινή συνάντηση, γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός της περιφερειακής αρχής για το θέμα των διοικητηρίων στις 5 Περιφερειακές Ενότητες:

«Οσον αφορά την Τρίπολη και το Ναύπλιο, ξεκινούν μελέτες αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της παραχώρησης. Στην Σπάρτη, θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες η προκήρυξη για την μετατροπή του Διοικητηρίου της Π.Ε. Λακωνίας σε ‘πράσινο κτήριο’ μέσω χρηματοδότησης από το διεθνές πρόγραμμα GreenBuilding. Στην Καλαμάτα, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη ανακατασκευής και αναβάθμισης του Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας την οποία προσφέρει δωρεάν η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου. Τέλος, όσον αφορά την Κόρινθο, ερευνούμε για την προσφορότερη λύση, όσον αφορά το Διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας».