ΚοινωνίαΑρχείο

Άνοιξαν τα σύνορα της Αττικής με την Πελοπόννησο. Χαμός σε διόδια και ΚΤΕΛ!

Αυξημένη ήταν σήμερα η κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας καθώς αρκετοί Αθηναίοι ήταν αυτοί που κίνησαν με προορισμό την Πελοπόννησο από την πρώτη κιόλας μέρα που επιτρέπεται η μετακίνηση από τον έναν νομό στον άλλο.

Από νωρίς αρκετός κόσμος που δεν μπορούσε το προηγούμενο διάστημα να ταξιδέψει λόγω καραντίνας και μέτρων για τον κορωνοϊό, κατευθύνθηκε με προορισμό τους τόπους καταγωγής τους, καθώς πολλοί από αυτούς είχαν να δουν τους γονείς τους δυο μήνες!

Αυτό δείχνουν και τα αριθμητικά στοιχεία των οχημάτων που πέρασαν από τα διόδια. Πιο συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί και μέχρι τη μία το μεσημέρι, από τα διόδια της Ελευσίνας, με κατεύθυνση προς Πάτρα, πέρασαν 17.000 οχήματα.

Να σημειώσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα η κίνηση ήταν μειωμένη κατά 50% ενώ σήμερα αυξήθηκε ακριβώς τόσο. Φυσικά  ολοκληρωμένη εικόνα θα υπάρχει στο τέλος της εβδομάδας καθώς σημαντικό ρόλο θα παίξει και η κίνηση το επόμενο Σαββατοκύριακο που αναμένεται να είναι επίσης αυξημένη.

Ανάλογη εικόνα και στα ΚΤΕΛ Κηφισού με εκατοντάδες επιβατών να επιβιβάζονται στα λεωφορεία με προορισμό την Πελοπόννησο.

Υπενθυμίζεται πως στα ΚΤΕΛ διαθέσιμες θα είναι οι μισές θέσεις (πχ. 25 θέσεις αν το όχημα έχει 50), μεταξύ άλλων υγειονομικών μέτρων.

Μόνο την Δευτέρα αναχώρησαν από τα ΚΤΕΛ Κηφισού περίπου 2,500 επιβάτες, με τις προκρατήσεις να είχαν φτάσει το 90%, σύμφωνα με πληροφορίες.