ΚοινωνίαΑρχείο

Αγωνία εργαζομένων του Ναυπλίου για την επόμενη ημέρα

Το Σωματείο Υπαλλήλων Καφεζυθεστιατορίων-Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου σχολιάζει τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση, τα οποία θεωρεί πως δεν συμβαδίζουν με τα «θέλω» των εργαζομένων.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωσή του:

«Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι η κατάσταση στην αγορά εργασίας και ειδικά στον Τουρισμό λόγω κορονοϊού έχει επιδεινωθεί, εντείνοντας ακόμη περισσότερο την αγωνία των εργαζομένων για το τι μέλλει γενέσθαι, αλλά και των ανέργων όπου βλέπουν ακόμη δυσκολότερη την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Η αγωνία για την επόμενη ημέρα είναι πλέον έκδηλη.

Με αυτά τα δεδομένα και μετά τις χθεσινές Κυβερνητικές εξαγγελίες, το τίμημα για τους εργαζόμενους στον Τουρισμό είναι τεράστιο.

Τα συγκεκριμένα μέτρα που εξαγγέλθηκαν δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να γίνουν αποδεκτά από την μεριά των εργαζομένων καθώς στην πράξη καταργούνται οι κλαδικές μας συμβάσεις. Ελαστικοποιούνται οι εργασιακές σχέσεις με μισά ωράρια, μισές μέρες τον μήνα και καμιά ουσιαστική προστασία αυτών που θα μείνουν φέτος εκτός εργασίας, και καμιά επέκταση στο επίδομα ανεργίας.

Αποκλεισμός χιλιάδων εργαζομένων για άλλη μια φορά από τις ρυθμίσεις .

ΚΑΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση να ακούσει τους εργαζόμενους του κλάδου και να τους στηρίξει πραγματικά».