ΚοινωνίαΑρχείο

Γιατί έκαναν στάση εργασίας το πρωί της Πέμπτης στο νοσοκομείο Άργους

Στα πλαισια της πανελλαδικής στάσης εργασίας που κήρυξε ΠΟΕΔΗΝ για την κατάργηση των βαθμίδων στο Νοσηλευτικό Προσωπικό, ήταν και η διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο του Άργους το πρωί της Πέμπτης 21/5, η οποία συνοδέυτηκε με στάση εργασίας από τις 11:00 έως και τις 15:00.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους προέβη στην εν λόγω κινητοποίηση, σημειώνοντας τα εξής:

«Η ΠΟΕΔΗΝ δεν επιδιώκει να καταργήσει τις εκπαιδευτικές βαθμίδες στο Νοσηλευτικό Προσωπικό. Πρέπει όμως η Κυβέρνηση να αναγνωρίσει έμπρακτα με τη σύσταση ενιαίου κλάδου, την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από το λιγοστό Νοσηλευτικό προσωπικό σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης και με αλλότρια καθήκοντα να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Πολλές βάρδιες Νοσοκομείων αποτελούνται μόνο από ΔΕ βοηθούς Νοσηλευτές. Κάνουν όλες τις Νοσηλευτικές πράξεις για να μη θέσουν σε κίνδυνο τους ασθενείς. Η ψήφιση των ξεχωριστών κλάδων θα διαταράξει τη λειτουργία των Νοσοκομείων εμφανίζοντας έντονα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων Νοσηλευτών και βοηθών Νοσηλευτών.

Η Κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να οριοθετήσει σαφώς τα καθήκοντα και τα επαγγελματικά δικαιώματα μέσα στον ενιαίο κλάδο.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να μην προχωρήσει την εν λόγω διάταξη που θα διχάσει το Νοσηλευτικό Προσωπικό χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο. Οι ξεχωριστοί κλάδοι θα είναι κορύφωση της αδικίας».