ΠολιτικήΑρχείο

Χαμός στη βουλή: Ο Κυρανάκης αποκάλεσε «κότα» τον Πολάκη και τον έσπρωξε ο Γκιόλας!

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν στην προανακριτική της Βουλής με επεισόδια, σπρωξίματα, αντεγκλήσεις και ακραίες εκφράσεις. Πρωταγωνιστές στο περιστατικό ήταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και Γιάννης Γκιόλας.

«Είσαι κότα λειράτη», απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ στον Παύλο Πολάκη όταν εκείνος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του πρώτου αποκαλώντας τον «προβοκάτορα», με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν ένταση, σπρωξίματα και σκηνές που δεν παραπέμπουν σε κοινοβούλιο.

Η ένταση κλιμακώθηκε όταν ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας έσπρωξε τον βουλευτή της ΝΔ, με την αξιωματική αντιπολίτευση να υποστηρίζει ότι η ακραία αντίδραση του βουλευτή της προκλήθηκε επειδή τους επιτέθηκε φραστικά ο Κ. Κυρανάκης, Νωρίτερα μάλιστα ο ίδιος είχε αποκαλέσει «κότες» όλους τους παρευρισκόμενους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της ακρόασης του Παύλου Πολάκη, ο Κ. Κυρανάκης ρώτησε τον πρώην υπουργό αν ενοχλήθηκε όταν ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε στον Δ. Παπαγγελόπουλο το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, μολονότι εκείνος δεν προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Π. Πολάκης σήκωσε το γάντι, ρωτώντας τον κατά πόσο ενόχλησε εκείνον το γεγονός ότι δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση στην οποία ωστόσο συμμετέχουν πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με την ένταση εκείνη τη στιγμή να χτυπάει κόκκινο. Τότε ο βουλευτής της ΝΔ θεωρώντας ότι ο κ. Πολάκης αποφεύγει την απάντηση σηκώθηκε από το έδρανό του και τον αποκάλεσε «κότα λειράτη», ενώ συνέχισε να εξαπολύει ανάλογους χαρακτηρισμούς και προς τους παριστάμενους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθησε παρέμβαση του Γ. Γκιόλα, ο οποίος και έσπρωξε τον Κ. Κυρανάκη και η ένταση εκτονώθηκε μόνο όταν ο Π. Πολάκης αποχώρησε από την αίθουσα. Όταν τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν, επανήλθε για να συνεχιστεί η διαδικασία.

Oι εκρηκτικοί διάλογοι:

Κ. Κυρανακης: Γιατί ο Τσιπρας επέλεξε για υπουργό τον Παπαγγελόπουλο;

Π. Πολακης: Είναι δικαίωμα του πρωθυπουργού να επιλέγει τους υπουργούς σύμφωνα με την κρίση του.

Κ. Κυρανάκης: Δεν σε ενοχλεί που έκανε έναν δεξιό υπουργό δικαιοσύνης;

Π. Πολάκης:  Εσένα δεν σε ενοχλεί που έκανες τόσο αγώνα και ο Μητσοτάκης έκανε τελικά υπουργούς του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ; Χρυσοχοΐδη, Θεοδωρικάκος, Λιβάνιο; Εσένα δεν σε ενοχλεί αυτό σαν δεξιό;

Κ. Κυρανάκης: Είσαι κότα και δεν απαντάς.

Π. Πολάκης: Δεν θα δεχθώ άλλες ερωτήσεις από αυτόν.

Στο σημείο αυτό ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δ. Μπιάγκης ανέγνωσε στην Επιτροπή τα λεχθέντα του Π. Πολάκη που ονοματίζει τον Α. Λοβέρδο και επιπλέον κατέθεσε το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο που ακούγεται ξεκάθαρα να αναφέρει τον Λοβέρδο.

Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πολακης φέρεται να πήρε αποστάσεις από τους προστατευόμενος μάρτυρες λέγοντας ότι μπορεί να είναι και άνθρωποι που τους είχαν για κατηγορούμενους και τους είπαν πείτε πράγματα για να γίνεται μάρτυρες.

«Δεν τους ήξερα. Απλά είχα διαβάσει και είναι βέβαιο ότι τα έχουν πιάσει διότι μόνο έτσι ήξεραν. Μπορεί να είναι και άνθρωποι που τους είχαν για κατηγορούμενους και τους είπαν πείτε πράγματα για να γίνετε μάρτυρες. Αυτό δεν γίνεται;» τόνισε.

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας τόνιζαν, μάλιστα, ότι ουσιαστικά με αυτή την αναφορά ο Π. Πολάκης αδειάζει την Τουλουπάκη αναφορικά με τους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες.