ΚοινωνίαΑρχείο

Νέο κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στ Νοσοκομείο Καλαμάτας προσήλθε την Παρασκευή 22/5 ένας 65χρονος, κάτοικος Μεσσηνίας, λόγω συνεχιζόμενης εμπύρετης κατάστασης για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες.

Από το νοσοκομείο υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό το οποίο βγήκε θετικό. Νοσηλεύεται σε απομόνωση με ήπια συμπτώματα και σε καλή κατάσταση.

Ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο αναφοράς του Ρίου για πιο εξειδικευμένη νοσηλεία.

Παράλληλα με την παρακολούθηση της πορείας της υγείας του, θα υπάρξει και ιχνηλάτηση των επαφών του, ώστε να κριθεί αν υπάρχουν άτομα του περιβάλλοντός του που θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα για διάστημα 14 ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του messinialive.gr δέχτηκε επισκέψεις από άτομα του στενού οικογενειακού του περιβάλλον που διαμένουν στην Αττική πριν από λίγες ημέρες. Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο ίδιος δεν μετακινήθηκε από το χωριό του τις προηγούμενες μέρες.

Αυτό είναι το 7ο καταγεγραμμένο κρούσμα εντός της Μεσσηνίας. Τα όποια παραπάνω κρούσματα καταγράφονται κατά καιρούς από τον ΕΟΔΥ για την περιοχή, έχουν να κάνουν με άτομα που προέρχονται μεν από την Μεσσηνία, αλλά έχουν εξεταστεί και διαγνωστεί με κορονοϊό σε νοσηλευτικά ιδρύματα της υπόλοιπης χώρας.