ΠολιτικήΑρχείο

Πότε θα καταργηθεί η δομή μεταναστών της Ερμιονίδας;

Θα κρατήσει την υπόσχεσή του ο Νότης Μηταράκης ως προς την κατάργηση της δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στο Πορτοχέλι; Και αν ναι πότε θα γίνει αυτό;

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου με θέμα το χρονοδιάγραμμα κατάργησης της δομής στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στην Ερμιονίδα και απομάκρυνσής της από την Αργολίδα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Μετά και τον εντοπισμό 153 κρουσμάτων προσβολής από τον νέο κορονοϊό μεταξύ των 470 φιλοξενούμενων προσφύγων και την επιτόπια επίσκεψή του στην Αργολίδα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είχε δηλώσει ότι η δομή φιλοξενίας που λειτουργεί στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στην Ερμιονίδα σχεδιάζεται να καταργηθεί.

Δεδομένης της εύλογης σχετικής ανησυχίας μεταξύ των κατοίκων, καθίσταται επιτακτική η ανακοίνωση του χρονοδιαγράμματος για την κατάργηση της εκεί δομής φιλοξενίας και τη μεταφορά της εκτός Αργολίδας.
Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την κατάργηση της εν λόγω δομής φιλοξενίας και τη μεταφορά της εκτός Αργολίδας, δεδομένου του ότι και ο ίδιος ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κατά την επίσκεψή του στην περιοχή διαπίστωσε την ακαταλληλότητά της».