ΠολιτισμόςΑρχείο

Φόρος τιμής στο ζεύγος Αγγελόπουλου

Μνήμες από τότε που φοιτούσε στο 3ο Αγγελοπούλειο Δημοτικό Σχολείο Πουλλακίδας, ανασύρει η Μαρία Ράλλη, αναφερόμενη στη συμμετοχή της ως μέλος του Δ.Σ. του Αγγελοπούλειου Ιδρύματος και στην ανάγκη να πάρει σάρκα και οστά η Κληρονομιά Αγάπης του ζεύγους Αγγελόπουλου.

Πέρα από τα έργα για το νέο Αγγελοπούλειο Δημοτικό Σχολείο Ανυφίου, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα πραγματοποιηθεί τελετή μνημοσύνου και ειδική εκδήλωση, ως ελάχιστος φόρος τιμής για τους δωρητές.

Όπως σημειώνει η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση, ως πρόεδρος της Α βαθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ναυπλιέων συμμετέχω στο Δ.Σ. του Αγγελοπούλειου Ιδρύματος Σχολικών Κτιρίων και Υποτροφιών, το οποίο μετά από πολλές διαδικαστικές δυσκολίες και για κάποιες χρονικές στιγμές, με απροσπέλαστα εμπόδια ενεργοποιήθηκε και την Τετάρτη 20 Μαίου παρουσίασε το πρόγραμμα δράσης του έτους 2020.

Με επιμονή , υπομονή και ατέλειωτες συζητήσεις και ώρες εργασίας πολλών ανθρώπων έφτασε η στιγμή για να πάρει σάρκα και οστά η Κληρονομιά Αγάπης του ζεύγους Αγγελόπουλου.

Η συγκίνηση μου και η συναισθηματική μου φόρτιση είναι ιδιαίτερη, γιατί ήμουν μαθήτρια Δ’ Δημοτικού στο 3ο Αγγελοπούλειο Δημοτικό Σχολείο Πουλλακίδας , όταν αφιέρωσε ώρες διδασκαλίας ο αείμνηστος Δάσκαλος μας τότε κ. Τάσος Δρούγκας για να μας μιλήσει για το έργο και την προσφορά αυτών των αξιοθαύμαστων συνδημοτών μας , που με κόπο και σκληρή δουλειά δώρισαν και επένδυσαν σε ένα από τα σημαντικότερα αγαθά της δημόσιας παιδείας.

Μέσα από τις πράξεις των ευεργετών μας , διδαχθήκαμε τη σημασία της λέξης αλληλεγγύης και φιλοπατρίας.

Και περνώντας τα χρόνια και μένοντας στο μυαλό μου το ζεύγος Αγγελόπουλου ως οι άνθρωποι που τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ , το 2010 με την συμμετοχή μου στα κοινά ήταν ένα από τα βασικότερα θέματα που τόσο ήθελα να ασχοληθώ.

Το 2014 , ως εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος πιο ενεργά και θεσμικά πλέον, συμμετείχα στην προσπάθεια επαναλειτουργίας του Ιδρύματος από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρο , στο γραφείο του οποίου ανά τακτά χρονικά διαστήματα γίνονταν συναντήσεις με τους εκάστοτε αρμοδίους, ώστε να βρεθεί ο δρόμος της σημερινής λύσης.

Θα ήταν παράλειψη εδώ, αν δεν αναφέρω τον καταλυτικό ρόλο και την έντονη δραστηριότητα για την εξεύρεση της λύσης του τότε Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Ανυφίου κ. Τάσου Μανώλη και του τότε Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και ειδικότερα της προέδρου κ. Ειρήνης Ιωάννου Χατζοπούλου και της αντιπροέδρου κ. Μάγδας Χριστοπούλου .

Η βοήθειά τους σημαντικότατη και απερίγραπτη, αφού εθελοντικά και με γνώμονα μόνο την αγάπη για το σχολείο διέθεσαν ώρες δουλειάς και ταξίδια μέχρι την Πάτρα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ωστόσο, σήμερα και συλλέγοντας όλα αυτά για τα οποία δούλεψαν πολλοί , ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας κ. Δημήτρης Σίδερης είναι αυτός που μεθοδευμένα και στοχευμένα εργάστηκε για το θεμιτό αποτέλεσμα .

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και φυσικά είναι υποχρέωση όλων εμάς του Δ. Σ. να πράξουμε τα δέοντα , για να καρπωθούν τα σχολεία , οι μαθητές και οι φοιτητές του Δήμου μας όσα δικαιούνται.

Η Α βαθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Κωστόπουλο και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Ανυφίου θα πραγματοποιήσουν τελετή μνημοσύνου και ειδική εκδήλωση, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τους δωρητές, όταν οι συνθήκες μας το επιτρέψουν.

Η προσφορά του ζεύγους Αγγελόπουλου είναι φωτεινό παράδειγμα και δίδαγμα στην κοινωνία κι εμείς όλοι έχουμε χρέος να θυμόμαστε, να τιμούμε και να αναγνωρίζουμε…»