Να απομακρυνθούν όλοι οι μετανάστες από την δομή της Ερμιονίδας ζητά ο Κρανιάς

Με νέα παρέμβασή του για την Ερμιονίδα, το μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κρανιάς, ζητά την άμεση απομάκρυνση όλων των μεταναστών που φιλοξενούνται στη δομή του «Γαλαξία».

Όπως αναφέρει:

«Το πρόβλημα ήταν υπαρκτό και προβλέψιμο από τα μέσα Μαΐου με την επιστολή αγωνίας  του Δημάρχου Ερμιονίδας Ι. Γεωργόπουλου. Το νέο θετικό κρούσμα που εμφανίστηκε μια μέρα μετά το τέλος των περιοριστικών μέτρων δείχνει ότι εδώ κάτι δεν πήγε καλά. Πέρα από την δράση των κρατικών αρχών, η οποία τώρα πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική, οφείλει και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM), που σύμφωνα με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχει την ευθύνη της δομής, να αναλάβει τις ευθύνες του.

Από την πλευρά της πολιτείας πλέον δείχνει μονόδρομος η άμεση απομάκρυνση όλων των φιλοξενουμένων, η εκ νέου ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού και της αστυνομίας, η πλήρης, λεπτομερής και διαφανής πληροφόρηση για την κατάσταση και η ιδιαίτερη επικοινωνιακή ενίσχυση των δυνατοτήτων της περιοχής στο εξαγγελθέν πρόγραμμα επικοινωνίας του Υπουργείου Τουρισμού.

Το πρόβλημα είναι δημόσιας υγείας αλλά μπορεί να εξελιχθεί και σε οικονομικό με απρόβλεπτες συνέπειες για την περιοχή. Ο χρόνος τώρα μετρά διαφορετικά απ΄ ότι λίγες πριν».