ΚοινωνίαΑρχείο

Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Σταδιακή μεταβολή του καιρού αναμένεται από σήμερα Δευτέρα 25 Μαΐου με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις σποραδικές καταιγίδες και τους κατά τόπους ενισχυμένους βόρειους ανέμους στα πελάγη.

Κόρινθος πρόγνωση

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 25 Μαΐου σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα και τις θερμές ώρες της ημέρας σε ορεινά κυρίως τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Βόρειο Αιγαίο και πιθανώς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα για μεν τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βορειότερα σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση, που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 και από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

Για την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βορειότερα ηπειρωτικά καθώς και στα ορεινά, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.