Site icon Αρχείο anagnostis.org

Ερωτήματα και ενστάσεις γονιών από το Ναύπλιο

Παιδικός σταθμός

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ναυπλιέων σχολιάζει το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, ζητώντας αυτό να μείνει στα χαρτιά.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος:

«Η κατάθεση του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας σε μια περίοδο ειδικών συνθηκών, εν μέσω πανδημίας  και με αναστολή λειτουργίας των σχολείων με τα προβλήματα στην Εκπαίδευση να γιγαντώνονται, εγείρει πολλά ερωτήματα και ενστάσεις.  Αντί το Υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή όλων των μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αντί να λάβει μέτρα ώστε να στηριχθούν κοινωνικά, ψυχολογικά και παιδαγωγικά οι μαθητές των οικογενειών που αντιμετωπίζουν πρόσθετα προβλήματα λόγω πανδημίας, νομοθετεί  αλλαγές στην Παιδεία για  τις οποίες έχει εκφράσει την αντίθεσή της το σύνολο της σχολικής κοινότητας (γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές).

Έχουμε ανάγκη, και πολύ περισσότερο λόγω της πανδημίας,

Αντί αυτών το Υπουργείο μέσω του πολυνομοσχεδίου προβλέπει ανάμεσα σε άλλα:

Επιπλέον καταγγέλλουμε την ψήφιση της τροπολογίας (στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου!!!) που προβλέπει την ταυτόχρονη, διά ζώσης διδασκαλία και τη ζωντανή αναμετάδοσή της από την τάξη. Αυτή η ρύθμιση ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο και παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Υποβαθμίζει  την ήδη  υποβαθμισμένη  εκπαίδευση  που  έχουν σήμερα  τα παιδιά μας,  μετατρέποντας  τα σχολικά μαθήματα σε σε σκηνικό που θυμίζει τηλεοπτικό ριάλιτι τύπου «big brother».

Διεκδικούμε να  δοθούν ΤΩΡΑ  ΧΡΗΜΑΤΑ για  την ΠΑΙΔΕΙΑ, για ένα σχολείο που έχουμε ανάγκη σήμερα τα παιδιά μας και εμείς αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα. Ένα σχολείο υποχρεωτικής 12ετούς φοίτησης, δημόσιο και δωρεάν, που θα λαμβάνει υπόψη του τις σημερινές ανάγκες – αλλά και δυνατότητες – για ολόπλευρη, επιστημονική μόρφωση των παιδιών μας, σε σύγχρονες υποδομές και με το κατάλληλο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.          

Θεωρούμε ότι όλα τα παραπάνω αφορούν εξίσου και όλους εμάς, τις οικογένειες των παιδιών των βρεφικών και παιδικών σταθμών, καθώς σύντομα τα παιδιά μας θα αποτελέσουν κι αυτά μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της πρωτοβάθμιας, και αργότερα της δευτεροβάθμιας, εκπαίδευσης».

Exit mobile version