ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Η Κεντρική Ένωση Δήμων παροτρύνει την χρήση του ποδηλάτου

Την αναγκαιότητα της προώθησης εναλλακτικών μετακινήσεων και μεταξύ, αυτών και του ποδηλάτου, αποφάσισε ομόφωνα να αναδείξει η ΚΕΔΕ.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικαίων υπογράμμισε ότι «είναι μοναδική ευκαιρία είπε, να κρατήσουμε για το ποδήλατο και τους πεζούς, τους χώρους που κερδίσαμε με τον κορωνοϊό», καθώς μια μεγάλη ομάδα πολιτών υιοθέτησε τις εναλλακτικές μετακινήσεις χωρίς Ι.Χ. αλλά και λόγω της τροπολογίας του Υπ. Περιβάλλοντος με την οποία επεκτείνει ακόμη περισσότερη το βαθμό ελευθερίας που έχουν οι δήμοι για να μεγαλώσουν κοινόχρηστους χώρους πεζόδρομους και ποδηλατοδρόμους και πρότεινε η ΚΕΔΕ να αναπτύξει πρωτοβουλίες και να δει οργανωμένα την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας.

ποδηλατοβόλτα

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χωροταξίας Υποδομών και Δικτύων, Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κουκοδήμος εισηγήθηκε εν’ όψη της Παγκόσμιας Ημέρας του Ποδηλάτου στις 3 Ιουνίου, η ΚΕΔΕ να αναλάβει κεντρική δράση στην Αθήνα και να παρακινήσει και όλες τις δημοτικές αρχές να κάνουν το ίδιο παρακινώντας και αυτές τους πολίτες, να ανέβουν στο ποδήλατο, αναφέροντας ότι το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών έχει στείλει εγκύκλιο που παροτρύνει τους δήμους να συμπεριλάβουν στις δράσεις τους με την ευκαιρία της ημέρας, την προώθηση και ενθάρρυνσης των πολιτών για το ποδήλατο.

Η Αργολίδα συνεχίζει να είναι ο μοναδικός νομός χωρίς ποδηλατοδρόμους.

Ο εν αδράνεια πλέον ποδηλατικός σύλλογος Αργολίδας «Ορθοπεταλιές» είχε ζητήσει επαλειμμένα από τους Δημάρχους Άργους και Ναυπλίου την κατασκευή ποδηλατοδρόμων, πλην όμως οι Δήμαρχοι έστειλαν τις προτάσεις στον κάλαθο των αχρήστων, αν εξαιρέσει κανείς βέβαια την ανάπτυξη ποδηλατοδρόμου στην Αιγίου, τον οποίο είχαν προτείνει οι «Ορθοπεταλιές» να αποτελέσει συνέχεια ενός ποδηλατικού κεντρικού Άξονα που θα συνέδεε τα Δερβενάκια- Μυκήνες- Άργος- Τίρυνθα- Ναύπλιο.

Μάλιστα όταν ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων η στροφή προς την Αιγίου, αντί της 25ης Μαρτίου, όπου προωθούσε αρχικά έναν Ποδηλατόδρομο, χαιρετήθηκε από τις «Ορθοπεταλιές». Ο Κεντρικός ποδηλατικός άξονας του Νομού που πρότειναν οι «Ορθοπεταλιές» αποσκοπεί στο να γίνει η ραχοκοκαλιά πάνω στον οποίο θα κουμπώσουν επιμέρους ποδηλατόδρομοι, εξυπηρετώντας, την μετακίνηση, την άθληση και την αναψυχή.

Στο Άργος η δημοτική αρχή κατασκεύασε δύο «τυφλούς» ποδηλατοδρόμους απλά και μόνο για να δικαιολογήσει την ανάπλαση του κέντρου.