ΟικονομίαΑρχείο

Μύρισε και πάλι καφές, μετά την καραντίνα (Pics)

Αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα, μετά από δυόμισι μήνες λουκέτου λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι ιδιοκτήτες καφετεριών και εστιατορίων υποδέχονται από το πρωί της Δευτέρας τους πρώτους πελάτες τους.

Οι καφετέριες στην Παλιά Πόλη και την παραλία του Ναυπλίου, όπως άλλωστε και στο Άργος, αλλά και σε όλες τις περιοχές της Πελοποννήσου, γέμισαν και πάλι από κόσμο.

Οι ιδιοκτήτες έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, δηλώνουν αποφασισμένοι να προσαρμοστούν γρήγορα στις νέες συνθήκες που επιβάλει πλέον στη διασκέδασή μας ο κορωνοϊός.

καφετέριες

 

Οι πρώτοι πελάτες ήδη απολαμβάνουν τον καφέ τους, ενώ ανάλογη εικόνα αναμένεται και το βράδυ στις ταβέρνες.

Στα τραπέζια των εστιατορίων πλέον θα υπάρχει ένα μπουκαλάκι με αντισηπτικό, ενώ οι σερβιτόροι θα σερβίρουν τους θαμώνες του εστιατορίου φορώντας γάντια, μάσκα ή πλαστική προσωπίδα και προσέχοντας να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Στα μπαρ, καφέ, εστιατόρια και ταχυφαγεία, επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 2 τ.μ., ενώ σε κάθε τραπέζι θα κάθονται έως έξι άτομα, εκτός αν πρόκειται για περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα. Το προσωπικό στα καταστήματα είναι υποχρεωμένο να φορά μάσκες, ενώ για τους πελάτες η χρήση τους είναι προαιρετική.

καφετέριες

 

Τις προηγούμενες ημέρες τα καταστήματα εστίασης προετοιμάζονταν πυρετωδώς για τη σημερινή ημέρα που κατά πολλούς επιχειρηματίες χαρακτηρίζεται ως «δεύτερα εγκαίνια».

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Ναυπλίου «Το Ανάπλι», «ξεκινάμε υστέρα από τρεις μήνες σκληρής δοκιμασίας για όλους μας. θέλω από την καρδιά μου να ευχηθώ να έχουμε μια καλή αρχή με αισιοδοξία και με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας σε αυτή την δύσκολη περίοδο. με βάση το ενδιαφέρον μας για τον τόπο μας για τους ανθρώπους που θα μας εμπιστευτούν την ψυχαγωγία τους όπως και για τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις μας».

καφετέριες