Site icon Αρχείο anagnostis.org

Διαμαρτυρία εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό Αργολίδας

Εργαζόμενοι σε καφετέρια

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό Αργολίδας με ανακοίνωσή της καταγγέλει τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση, τα οποία -όπως τονίζει- αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τους εργαζομένους του κλάδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το νέο πακέτο στήριξης στους μεγαλοξενοδόχους και τις μεγάλες αλυσίδες εστίασης, με φοροαπαλλαγές, επιστρεπτέα προκαταβολή φόρων, επιδότηση μισθών, εισφορο-απαλλαγές και πολλά ακόμη, αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους εργαζόμενους του κλάδου.

Στέλνουν σε εμάς το λογαριασμό της κρίσης!

Εμείς είμαστε αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια με τη σκληρή δουλειά μας, βγάλαμε τον τεράστιο πλούτο που καρπώθηκαν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγάλες αλυσίδες στον επισιτισμό. Όλοι αυτοί, τα τελευταία χρόνια αποκόμισαν δισεκατομμύρια ευρώ από τη δική μας εξαντλητική δουλειά, με συμβάσεις ομηρίας, εκ περιτροπής, μίας μέρας, με ατελείωτες υπερωρίες, μαύρη εργασία και απληρωσιά, με θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες, από τη δική μας δουλειά με ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και ασφάλειας.

Τίποτα δεν κινείται χωρίς εμάς!

Οργανώνουμε τον αγώνα μας τώρα, για να διασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους και των εργοδοτών το εισόδημα όλων των εργαζομένων του κλάδου μας, ανεξάρτητα από την σχέση εργασίας. Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου όπως προβλέπουν οι συλλογικές μας συμβάσεις.

Όσοι νομίζουν ότι θα συμβιβαστούμε με τη ζωή που μας ετοιμάζουν είναι γελασμένοι!!! Για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από τη διεκδίκηση όλων όσων τους ανήκουν. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από  τον αγώνα για μια άλλη οικονομία, για μια άλλη κοινωνία που κουμάντο στη ζωή μας θα κάνουμε εμείς, μια κοινωνία που οι εργαζόμενοι θα απολαμβάνουν το πλούτο που παράγουν.

Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά!

Δε θα θυσιαστούμε για άλλη μια φορά για τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας!

Ο ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΑΥΡΙΟ 28 ΜΑΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ -ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ – ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ»

Exit mobile version