ΕλλάδαΑρχείο

Νέα πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες

Τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για σήμερα, Τετάρτη, με τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε όλη τη χώρα ενώ υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης κυρίως για τις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και βορειοδυτικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 22, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 11 έως 22, στα νότια ηπειρωτικά από 12 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 22, στα Δωδεκάνησα από 16 έως 23, στην Κρήτη από 11 έως 24 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 14 έως 21 βαθμούς.

Η Πελοπόννησος

Όσον αφορά στα καθ’ ημάς η πρόγνωση για τη Δυτική Πελοπόννησο αναφέρει: 
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Ανατολική Πελοπόννησο δεν διαφοροποιείται και πολύ το σκηνικό του καιρού: 
Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.