Ικανοποιημένος ο Πετράκος για την έγκαιρη και χωρίς καθυστερήσεις υλοποίηση της δακοκτονίας

Ικανοποιημένος με την έγκαιρη προετοιμασία που έχει κάνει η Περιφερειακή αρχή για την εκτέλεση της δακοκτονίας δηλώνει ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος.

Παράλληλα εκφράζει την ανησυχία του για την άρνηση της κυβέρνησης για συμπληρωματική χρηματοδότηση του προγράμματος δακοκτονίας με 1.200.000 ευρώ.

Αναλυτικά η δήλωση Πετράκου:

«1. Ενώ από τη μια πλευρά νοιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση και δικαίωση διότι κινείται η προετοιμασία για την έγκαιρη και χωρίς καθυστερήσεις υλοποίηση της δακοκτονίας σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες, με την ανάθεση του έργου της στους προσωρινούς μειοδότες. Η διαδικασία κινείται διότι έγινε δεκτή η πρόταση μας και επικαιροποιήθηκε επιτέλους η τροπολογία που είχα προωθήσει το 2015 ως βουήλωση λευτής τότε: «ώστε να επιτρέπεται η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, γα λόγους δημοσίου συμφέροντος, να αναθέτει την εκτέλεση των σχετικών υπηρεσιών στους προσωρινούς μειοδότες, έως την ολοκλήρωση των διαγωνισμών, με την υπογραφή των οικείων συμβάσεων».

2. Από την άλλη όμως είμαστε πολύ ανήσυχοι διότι η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και τωνΔιευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης για συμπληρωματική χρηματοδότηση του προγράμματος δακοκτονίας με 1.200.000 ευρώ ώστε να μπορούν να γίνουν 4 ψεκασμοί σε όλες τις Π.Ε. αλλά και να καλυφθούν όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του προγράμματος.

Η κυβέρνηση πρέπει να  καταλάβει ότι δεν έχει δικαίωμα να «παίξει» με το εισόδημα των κατεστραμμένων ελαιοπαραγωγών ούτε με τη ποιότητα και τη φήμη του πρώτου εθνικού μας προϊόντος του έξτρα παρθένου ελαιολάδου.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και όλες τις παρατάξεις και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και όλους τους ελαιοπαραγωγούς να εντείνουμε τον αγώνα για να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να εγκρίνει τη συμπληρωματική χρηματοδότηση του προγράμματος δακοκτονίας με 1.200.000 ευρώ που συνεχίζει και αρνείται».