ΡεπορτάζΑρχείο

Παράνομα τα έργα στο Κιβέρι, απαντά το Λιμεναρχείο

Για παράνομα έργα επί του αιγιαλού, παραλίας και θάλασσας στην περιοχή Κιβερίου κάνει λόγο το λιμεναρχείο Ναυπλίου αναφερόμενο στη σύλληψη του υπαλλήλου του Δήμου Άργους – Μυκηνών, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου, που καταφέρθηκε κατά της λιμενικής αρχής.

Αυτή είναι μια περίοδος όπου οι Δήμοι συνηθίζουν να προβαίνουν σε στρώσιμο και καλλωπισμό στις παραλίες τους, όπως συμβαίνει και με τον Δήμο Ναυπλιέων, που δημοσιεύει σχετικές φωτογραφίες από τις παρεμβάσεις του.

Στην περίπτωση του Κιβερίου ο λιμενάρχης Ναυπλίου Παναγιώτης Κοντός απαντά με παράθεση φωτογραφικού υλικού αναφορικά με τις παρεμβάσεις που είχαν ξεκινήσει από τον Δήμο πριν την σύλληψη του υπαλλήλου που εκτελούσε τις εργασίες και ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, αφού πρώτα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για μη επιτρεπόμενες επεμβάσεις βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.

 

 

Όπως αναφέρει το λιμεναρχείο Ναυπλίου σχετικά με την σύλληψη: 

«Σήμερα 30-05-2020 κατά την διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας στην περιοχή Κιβερίου Δήμου Άργους Μυκηνών στελέχη της Υπηρεσίας μας κατέλαβαν επ΄ αυτοφώρω ημεδαπό άνδρα ηλικίας 56 ετών να έχει προβεί σε μη επιτρεπόμενες επεμβάσεις επί του αιγιαλού, παραλίας και θάλασσας βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου κατά παράβαση του Ν. 2971/2001 (ΦΕΚ Α΄285) όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει.

Μετά τον σχηματισμό δικογραφίας, ο ανωτέρω συλληφθείς κατόπιν εντολής κ. Εισαγγελέα Υπηρεσίας, αφέθηκε ελεύθερος».